Aşı Karşıtları Deve İle Yola Çıkacaklarını Açıkladı

TAKİP ET

Aşı karşıtları, otobüs yolculuklarında HES kodu istenmesine tepki olarak deve ile yola çıkacaklarını açıkladı.

Çin Virüsü'ne karşı geliştirilen aşılara güvenmeyen ve insanların aşılarını yaptırmaları için getirilen tedbir ve zorunluluklara karşı çıkan birçok vatandaş, hükümetin kararlarını protesto ediyor. Dünyanın her yerinde bulunan aşı karşıtları Türkiye'de ciddi sayılara ulaşıyor. Ülkemizde ilk dozu yaptırmış olmasına karşın ikinci doz aşıyı yaptırmayan vatandaşlarımızın sayısı 6 milyona ulaşıyor. Bu da aşı karşıtı propagandanın sonuçlarından biri olarak gösteriliyor.

Son olarak İstanbul Beyoğlu'nda toplanan aşı karşıtları, aşıya, maske zorunluluğuna ve HES koduna karşı protesto gösterisi düzenledi.

İçişleri Bakanlığının çıkardığı PCR genelgesi ile seyahat hürriyetinin çalındığını belirten protestocular, gösteriye iki deve ve bir eşek getirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Aşı Olmamış Vatandaşlar İçin Yeni 'PCR Genelgesi'

Deveye Binip Türk Bayrağı Açtı

Odakule'de toplanan eylemciler adına açıklama yapan Erkan Trükten şehirlerarası yolculuk yapamadıklarını belirterek "Bu yüzden de bize dediler ki siz artık otobüsle gitmeyeceksiniz. Benim özel aracım yok. Biz de diyoruz ki bundan sonra herkes deve sahibi olsun. Deve ile Arabistan'da olduğu gibi yolculuk edelim. Bu şekilde seyahat hürriyetimizi tekrar sağlayalım" ifadelerini kullandı.

Sonrasında deveye binerek Türk bayrağı açan Erkan Trükten, "İşte deveye bindik. Bundan sonra herhalde yol Ankara'ya götürecek. Bir kervanla gideceğiz. İstenilen şey bu. Deve kervanımız hazır. Bizi bu duruma düşürenler umarım bir gün hesap verecekler. Çünkü PCR dayatması kadar saçma bir dayatma olamaz" dedi.

erkan trükten pcr genelgesi istanbul beyoğlu odakule protesto aşı karşıtları deveye bindiler eşeğe eşek deve şehirlerarası seyahat hürriyeti