Aşı Sahteciliği Yapan Hemşire Hakkında 241 Yıl Hapis İstemi

TAKİP ET

İzmir'de sahte aşı pasaportu düzenleyen hemşire hakkında 241 yıl hapis cezası talep edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün suçtan zarar gören olarak bulunduğu iddianame, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede şehirde bulunan bir eğitim ve araştırma hastanesinde hemşire olarak görev yapan R.K.Y.'nin aslında başka bir birimde görev almasına rağmen yakınlarının Covid-19 aşısı yaptırmak için hastaneye geleceğini belirterek aşı biriminde görev aldığı, 11 Ağustos 2021'de hastaneye gelen kişiyi aşı yapmadığı halde sistemde "aşı yapılmış gibi" gösterdiği ve bunun karşılığında para aldığı, başka bir hemşirenin bunu ihbar ettiği belirtildi.

İddianamede R.K.Y.'nin 13 kişiyle bu işlem için anlaştığı, 7 kişiyi aşı yapmadığı halde aşılanmış gibi gösterdiği, 6'sında ise eylemin teşebbüs evresinde kaldığı, bunların WhatsApp yazışmaları ve para hareketleriyle belirlendiği ifade edildi.

Aşı yaptırmadığı halde aşı yaptırmış gibi gösterildikleri iddia edilen şahısların ifadelerine de yer verilen iddianamede bu kişilerin oluşturduğu WhatsApp grubuna hemşirenin  "Lütfen ismimi sessiz zikredin", "Arkadaşlar, iğnenin ucu küçük, emniyetteyiz ve güvendeyiz, tamam mı?", "Aşı odasına elimde bir dolu bir boş enjektörle giriyorum, dolu enjektörü çöpe atıyorum, boş enjektörü aşı bölgesine uygulama yapıyorum" gibi mesaflar attığı ifade edildi.

Hemşire R.K.Y.'nin 13 defa "rüşvet almak", 7 kez "bilişim sistemine hukuka aykırı veri yerleştirme ve sistemdeki verileri değiştirme" ve 8 defa "kamu malına zarar verme" suçlarından 69 yıl 2,5 aydan 241 yıl 6 aya kadar hapsi talep edilen davanın duruşması 12 Mayıs'ta görülecek. 

aşı sahteciliği yapan hemşire hakkında 241 yıl hapis talebi izmir covid-19 izmir cumhuriyet başsavcılığı izmir il sağlık müdürlüğü izmir 5. ağır ceza mahkemesi