Aşı Savaşlarının Gölgesinde Birleşik Krallık ve AB İş Birliği

TAKİP ET

Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hükûmeti, Çin virüsü salgınına karşı iş birliği yapacaklarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hükûmeti, yayımladıkları bir ortak açıklamada, "Hepimiz aynı salgınla karşı karşıyayız ve üçüncü dalga AB ile Birleşik Krallık arasındaki işbirliğini daha da önemli hâle getiriyor" dedi.

Açıklamada ayrıca Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği (AB) arasında, Çin virüsü salgını konusunda karşılıklı olarak faydalı bir ilişki sağlamak için daha neler yapılabileceğine ilişkin tartışmaların sürdüğü belirtildi. Bu bağlamda, "Karşılıklı bağımlılıklarımız göz önüne alındığında, bir kazan-kazan durumu yaratmak ve bütünvatandaşlarımız için aşı tedarikini genişletmek için kısa, orta ve uzun vadede atabileceğimiz belirli adımlar üzerinde çalışıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Birleşik Krallık ve AB arasındaki ilişkilere geçtiğimiz hafta üstü kapalı "aşı savaşları" damga vurmuştu. İngiltere menşeli Oxford-AstraZeneca aşısının, AB içinde kullanımı sorgulanmıştı. Bununla beraber AB, Çin virüsü aşılarının ihracat kurallarını sıkılaştırmak için adımlar atmaya da başladı.

Birleşik Krallık Avrupa Birliği AB İngiltere-AB ilişkileri aşı salgın pandemi çin virüsü covid-19 AstraZeneca Oxford-AstraZeneca Avrupa Komisyonu Çin virüsü salgını