Aşı Üretiminde Yapılan Yanlışlık Sebebiyle 15 Milyon Aşı Heba Oldu

TAKİP ET

Amerika'da üretilen Johnson and Johnson'ın koronavirüs aşısının üretiminde yapılan bir yanlışlık aşıların çöpe gitmesine sebep oldu.

ABD'nin Baltimore kentinde hem Johnson and Johnson hem de AstraZeneca aşısının üretildiği tesiste, Johnson and Johnson'ın koronavirüs aşısının bileşenlerinin karıştırılması nedeniyle milyonlarca doz aşının dağıtımı durduruldu. Aşının üreticisi tesiste bir sorun yaşandığını, üretime devam edilip edilemeyeceğini görmek için tesise daha fazla yetkili ve uzman gönderildiğini açıkladı.

Johnson and Johnson firmasından doğrudan bir açıklama gelmezken iddiaları değerlendiren New York Times ise, tesiste çalışanların aşıya eklenen maddelerde hata yaptığını, bu sebeple 15 milyon aşının çöpe atılacağını yazdı.

Tek doz olarak kullanılan aşı, ABD, Güney Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde 44 bin kişi üzerinde denenmişti. Yüzde 67 etkili olduğu, hastalık ve ölüme karşı güçlü koruma sağladığı açıklanan aşının ABD'de kullanımına 28 Şubat'ta onay çıkmış, aşı dağıtımı 1 Mart'ta başlamıştı.

 

 

AstraZeneca Johnson and Johnson ABD'nin Baltimore üretim hatası 15 milyon