Aşı Yaptıran 4 Gönüllü Yüz Felci Geçirdi

TAKİP ET

ABD'li firma Pfizer ve BioNTech firmasının geliştirdiği Çin Virüsü aşısını yaptıran 4 gönüllüde yüz felci görüldüğü iddia edildi.

Tüm dünyanın umudu olan aşı konusunda bilim insanları tarafından çalışmalara devam edilirken, Alman - ABD ortaklığında geliştirilen aşı ile ilgili endişelere neden olan bir haber geldi.

TV100'ün haberine göre, ABD'li firma Pfizer ile Alman BioNTech ortalığında geliştirilen ve Faz - 3 çalışmaları kapsamında insan denemelerine devam edilen koronavirüs aşısını yaptıran 4 gönüllüde yüz felci görüldüğü iddia edildi.

BioNTech/Pfizer aşı grubundaki 4 kişide geçici yüz felcine rastlandı. 4 gönüllü 3, 9, 37 ve 48'inci günlerde yüz felci geçirdiğini açıkladı.

Söz konusu iddialarla ilgili açıklama yapan Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), deneklerde görülen yüz felcine tam olarak neyin sebep olduğunun bilinmediğini belirtti.

aşı yüz felci geçirtti biontech aşısı pfizer aşısı 4 gönüllüde yüz felci görüldü çin virüsü koronavirüs aşısı fda açıklama yaptı koronavirüs aşısı yüz felci koronavirüs aşısı yan etkileri çinin koronavirüs aşısı abd