Asıl Adı 'Durmuş Durduyan' Olan Oğuzhan Asiltürk Ekibinden İsimler AKP'den Milletvekili Yapılacak

TAKİP ET

Adını "Oğuzhan Asiltürk" olarak değiştiren "Durmuş Durduyan"ın yakın ekibinden bazı isimlerin AKP listelerinden milletvekili yapılacağı ileri sürüldü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi içerisinde Cumhur İttifakı taraftarı hareket başlatan Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün yakın teması tartışmalara yol açarken ortaya yeni bir iddia ortaya atıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşan seçimlerde zafer kazanmak için yeterli oy alamayacağını görmesi üzerine yaptığı Millet İttifakı'nı zayıflatma girişimlerinden biri olan Saadet Partisi'ni karıştırma planı daihilinde, Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk'ün yakın ekibinden bazı isimlerin AKP listelernden milletvekili olacağı konuşulmaya başlandı.

Saadet ve AKP Yan Yana Durmalı

Saadet Partisi'nden bazı kaynaklar ise Erdoğan ve Asiltürk arasındaki görüşmelerde AKP'nin de Milli Görüş'ten doğmuş bir parti olması nedeniyle Saadet Partisi ve AKP'nin yan yana durması gerektiği konusunda mutabakata varıldığını aktardı.

AKP İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen Osman Nuri Kabaktepe'nin AKP'nin kuruluşu sürecinde Saadet içerisinde kalmış olan Milli Görüş geleneğine mensup bir siyasetçi olduğunu belirten kaynaklar, bu görevlendirmenin Saadet Partisi için işaret fişeği olduğunu belirtirken bu durumun Asiltürk kanadından isimlerin AKP'den milletvekili adaylığına doğru evrildiğini kaydetti.

Parti ve Oylar Bölünebilir

Bunun yanında Karamollaoğlu kanadı ise söz konusu girişimlerin partide bölünmeye neden olacağı endişesiyle rahatsızlık duyarken Asiltürk kanadından isimlerin AKP'den adaylığının Saadet seçmenlerinin bazılarının oylarını etkileyebileceğini düşünüyor.

Ne Olmuştu?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün asıl adının Durmuş Durduyan olduğu ve adını sonradan değiştirdiği ortaya çıkmıştı.

Asıl Adı 'Durmuş Durduyan' Olan Oğuzhan Asiltürk Ekibi AKP'den Milletvekili Yapılacak