Aşılamada Başarılı Olan İngiltere'de Normalleşmeye Geçiliyor

TAKİP ET

İngiltere'de hükümet birçok işletmenin faaliyete geçmesi için izin verileceğini açıkladı.

6 Ocak tarihinde ulusal olarak bir kapanmaya giden İngiltere'de tedbirlerin gevşetilmesi için her gevşeme safhası arasında 5 haftalık bir süreç olmasını öngören program açıklandı.

Cumartesigünü uygulanan 475 bin aşı ile rekor kıran İngiltere'de şimdiye kadar 32 milyon kişi ilk doz aşısını oldu. Aşı konusunda başarılı olan İngiltere'de hükümetin gevşeme kararıyla, publar, restoranlar, cafelerin bahçe kısımları, mağazalar, kapalı havuzlar ve kuaförler açılacağı açıklandı. Gevşeme açıklamasını yaparken insanların dikkatli olmalarını sürdürmesini isteyen Başbakan Boris Johnson, gevşeme kararını dışarda bira içerek kutlamayı planladığını belirtmişse de Prens Philip'in yaşamını yitirmesiyle bu plan da tehir edildi.

Bugün başlayacak "özgürleşmeyle" birlikte güzellik salonları, eğlence parkları, spor salonları, kütüphaneler, topluluk merkezleri ve hayvanat bahçeleri gibi mekanlar da açılacak. Aynı evde yaşayanların birlikte tatile çıkmaları ve düğünlere 15 kişi, cenazelere ise 30 kişi sınırıyla katılıma izin verilecek.

Aşılamada Başarılı Olan İngiltere Normalleşmeye Geçiyor