Aşılamada İki İl Daha Mavi Kategoriye Geçti

TAKİP ET

Fahrettin Koca aşılama programında iki ilimizin daha mavi kategoriye alındığını açıkladı.

Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Fahrettin Koca, "Vaka sayımız 23.638. Covid-19 sebebiyle yeni can kaybımız 274. Vaka sayılarını istikrarlı şekilde düşürmeli ve ölümleri azaltmalıyız. Bunun yolu aşılanma oranını artırmak, toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere uymaktır. İstediğimiz sonuç tedbirle aşıya, yani bize bağlı!" dedi.

"Doğu Anadolu’da MAVİ illerin sayısı artmaya başladı. VAN’DA ilk doz aşı oranı %75’in üzerinde. Van’ı kutluyor, örnek alıyoruz. Van, Covid-19’a karşı ikinci doz aşı oranıyla da örnek olmalı!" diyen Koca, "NİĞDE, risk haritamızda artık Mavi. İlk doz aşı oranını %75’in üzerine çıkardı. Kararlılığın şehri Niğde’yi kutluyoruz. Niğde, ikinci doz aşı hızında diğer illere örnek olmalı. Şimdiden tebrikler!"

Bugün açıklanan bilgilere göre Çin Virüsü nedeniyle 274 vatandaşımız hayatını kaybetti, 18 yaş üstü nüfusun yüzde 81,08'i en az bir doz ve 18 yaş üzeri yurttaşların yüzde 62,80'i ikinci doz aşısını yaptırdı.

Sağlık Bakanlığı İllere Göre Birinci ve İkinci Doz Aşılama Sayılarını Açıklamayı Bıraktı

Sağlık Bakanlığı illere göre birinci ve ikinci doz aşılama sayılarını açıklamayı bıraktı.

Daha önce COVID-19 Bilgilendirme Platformu üzerinden her bir ilin birinci ve ikinci doz aşılama sayılarını açıklayan Sağlık Bakanlığı, illerin yalnızca ilk doz aşılama "oranlarını" paylaşmaya başladı.

Aşılamada İki İl Daha Mavi Kategoriye Geçti van niğde