Asılsız Bir Irkçılık Suçlaması Üzerine Amazon, 'Akıllı Ev' Sahibi Adamın Kendi Evine Girmesini Engelledi

TAKİP ET

Endişe verici olay; bir "akıllı ev" sahibi adamın Amazon kargo sürücüsüyle yaşadığı yanlış anlaşılma sonucu bir hafta boyunca evinin kilitli kalmasıyla meydana geldi.

Teknolojinin, görünür düzeyde, hayatlarımızla sorunsuz bir şekilde iç içe geçtiği bir dünyada olduğumuzu düşünürüz ancak bir adamın kısa zaman önce yaşadığı deneyim, hayatımıza adapte ettiğimiz teknolojik yeniliklerin distopik sonuçları olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Endişe verici olay; bir "akıllı ev" sahibi adamın Amazon kargo sürücüsüyle yaşadığı yanlış anlaşılma sonucu bir hafta boyunca evinin kilitli kalmasıyla meydana geldi.

Olay, bir Amazon kargo sürücüsünün ev sahibi Brandon Jackson'a o evde yokken teslimat yapmasıyla başladı. Teslimat için akıllı kapı zilini çalan sürücü, o sırada kulaklık taktığı için "Excuse me, can I help you?" (Afedersiniz, size yardımcı olabilir miyim?) şeklindeki otomatik yanıtı ırkçı bir ifade ile karıştırdı ve ev sahibini Amazon'a şikayet etti.

Bunun üzerine ev sahibi Jackson, sonraki gün itibarıyla evindeki Amazon Echo cihazlarına erişemez hâle geldi çünkü kargo sürücüsünün asılsız suçlaması nedeniyle Amazon hesabı kilitlenmişti. Böylece Jackson, asılsız bir suçlama yüzünden bir hafta boyunca kendi mülkünün dışında kaldı.

Birisinin hesabına girmeye çalışması nedeniyle böyle bir sorun yaşadığını düşünen Jackson, telefonla Amazon yetkililerine ulaştı ve ilginç olaydan haberdar oldu.

Evinin her yanında güvenlik kameraları olan Jackson, olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu kanıtlasa da Amazon hesabı bir hafta boyunca kilitli kaldı.

Jackson, Amazon'un konu hakkında kendisine ne bir uyarı mesajı gönderdiğini ne de başka bir şekilde iletişime geçtiğini söyledi ve Amazon Echo cihazlarını kullanmayı ciddi bir şekilde gözden geçirdiğini ekledi.

Amazon amazon echo ırkçılık brandon jackson akıllı ev