Aşırı Sağcı Siyasetçi Paludan, İsveç'teki Türk Büyükelçiliği Önünde Kur'an Yakmak İçin İzin İstedi

TAKİP ET

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak istediğini söyledi. Paludan, Türkleri İsveç'te görmek istemediğini de ifade etti.

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç'teki Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak istediğini söyledi. Paludan, Türkleri İsveç'te görmek istemediğini de ifade etti.

İsveç gazetesi Aftonbladet, aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın cumartesi günü Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak istediğini yazdı.

Paludan, "İsveç'te Türk de Kürt de istemiyorum. Başvuruyu bugün göndereceğim bakalım ne cevap verecekler?" sözlerine yer verdi. İsveç hükümetinin, bu talebe ne cevap verdiği ya da vereceği henüz bilinmiyor.

İsveç'te 'Kur'an Yakılması' Olayları: 20 Polis Aracı Yakıldı, 26 Tutuklama

Paludan, "Türkler ve Kürtler Müslüman. Bu nedenle onları İsveç'te istemiyorum. Eğer Türk isen Türkiye'de yaşayacaksın" şeklinde yorumlara yer verdi.

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi Genel Başkanı Rasmus Paludan, 2017 yılından beri Danimarka ve İsveç'in farklı yerlerinde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

rasmus paludan isveç sıkı yön partisi aşırı sağcı Stockholm Kuran yakmak