ASKİ Başkanı Öztürk: 400 Kilometreyi Bulan Boru Hatları 2021 Sonuna Kadar Yenilenecek

TAKİP ET

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, ASKİ'nin 2020 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar, çalışmalar ve yeni yılda yapılması planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, ASKİ’nin kendi kaynakları ile toplam uzunluğu 400 kilometreyi bulan boru hatlarının 2021 yılı sonuna kadar yenileceğini açıkladı. Pandemi sürecinde çalışmaların aksamadığını ve Ankara'da kronik hale gelmiş birçok sorunun bu dönemde çözüldüğünü vurgulayan Öztürk, Ankara genelinde 470 kilometre atık su, 96 kilometre yağmur suyu imalatı ve yaklaşık bin 660 kilometre içme suyu hattının başarılı bir şekilde yapıldığını açıkladı. Öztürk, 25 ilçenin tamamında ihtiyaç duyulan, eskiyen ya da yetersiz kalan yerlerde toplam 9 bin yağmur suyu ızgara imalatının gerçekleştirildiğini ifade etti. 

ASKİ Genel Müdürü Öztürk'ün açıklamasından satır başları şöyle;

65 Yaş Üzeri Yurttaşlarımızın Kartlı Sayaçlarına Avans Su Yüklemesi Yaptık

"Hepimizin sağlığını tehdit eden pandemi de hijyenin önemi herkesin malumudur. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ASKİ olarak borcundan dolayı hiçbir abonemizin suyunun kesilmeyeceğini ilan eden ilk belediye olduk. Borcundan sayacı sökülen abonelerimizin sayaçlarını derhal takarak kimseyi susuz bırakmadık. Özellikle 65 yaş üzeri yurttaşlarımız evlerinden çıkmak zorunda kalmasınlar diye ekiplerimiz evlerine giderek abonelerin kartlı sayaçlarına avans su yükleme uygulaması yaptı. Çok uygun maliyette dezenfektan üreterek, belediyemizin yanı sıra birçok kurumunda ihtiyacına ücret almadan yanıt verdik. Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın öncülüğünde başlatılan “Su Ver” kampanyası ile ihtiyaç sahibi ile hayırsever vatandaşların bir araya gelmesine aracı olduk."

Su Yönetiminde Yol Haritası Olacak Master Plan Çalışmalarına Başladık

"Geçtiğimiz yıl Başkent’in 30 yıl boyunca içme suyu, atık su ve yağmur suyu yönetiminde yol haritası olacak Master Plan çalışmalarına başladık. Kentimize yeni bir kimlik kazandıracak Master Plan çalışmalarıyla; su kaynaklarının yönetimi, altyapı ve arıtma sistemleri, kurumsal yapı, yatırım programları ve finansal analizler oluşturulacak. Geçmiş deneyimlerden de gördüğüm kadarıyla altyapı yatırımları en çok ihmal edilen konuların başında yer almaktadır. Oysa gelişmiş olarak görülen ülkelerin en büyük özelliklerinden biri de altyapısına yaptığı yatırımlardır"

Başkan Mansur Yavaş’ın göreve gelir gelmez acil olarak yapılmasını istediği projelerin başında Polatlı’nın su sorununun çözülmesi olduğuna dikkat çeken Öztürk, yapılan çalışmaları şöyle anlattı:

"Geçen yılın önemli projelerinin başında Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın tüm engellemelere karşın ısrarları sonucunda Polatlı halkını temiz ve kesintisiz suya kavuşturma sözünü yerine getirmesi için atılan adım yer alıyor. 30 yıldır içme suyu sıkıntısı yaşayan Etimesgut-Sincan-Yenikent-Organize Sanayi Bölgeleri-Gecekondu Önleme Bölgesi-Temelli-Polatlı bölgelerine içme suyu temin edecek 106 kilometre uzunluğundaki hattın ihalesini yaparak yapımına başladık. 1,5 milyon kişinin yararlanacağı projenin 24 ayda tamamlanması planlanıyor. Sürekli arıza vererek uzun süreli su kesintilerinin yaşandığı ilçede yeni hat devreye alınıncaya kadar sorun yaşanmaması için 120 saat aralıksız süren çalışmayla 80 kilometre uzunluğundaki hatta iyileştirme çalışmaları yaptık."

ASKİ ABB Mansur Yavaş belediye su Erdoğan Öztürk boru altyapı