Aslanov'a Pişmanlık Dilekçesi Baskısı

TAKİP ET

Yaptığı yolsuzluk haberleri nedeniyle 'vatana ihanet' suçlamasıyla 16 yıl hapse mahkum edilen Azerbaycanlı gazeteci Polad Aslanov cezaevi yetkililerinin isteklerine direndiği için diğer mahkumların baskısına uğradı.

Yaptığı yolsuzluk haberleri nedeniyle “vatana ihanet” suçlamasıyla 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Azerbaycan Türkü gazeteci Polad Aslanov'a baskılar dinmiyor.

Aslanov'un eşi Gülmira Aslanova Cezaevi Teşkilatı yetkililerinin eşine pişamanlık içeren “af dilekçesi yazması” konusunda baskı yapıldığını açıklayarak, istenileni yapmaması durumunda eşinin cezalandırılmakla tehidit edildiğini ileri sürdü. Gülmira Aslanova eşiden ceza infaz kurumundaki yolsuzluk ve kanun ihlalleri hakkında yazmamasının istendiğini kaydetti. Gazeteciden istenenler arasında, hakında Türkiye basınında çıkan haberlerden ötürü “gündemde kalmaması” da var.

Reddedince Baskılar Arttı

Gülmira Aslanova eşinin önerileri reddetmesi üzerine hapishanede bulunan diğer mahkumların baskısına uğradığını ve kapalı bir cezaevine gönderilmekle tehdit edildiğini de ifade etti. Sınır Tanımayan Gazeteciler ve diğer insan hakları örgütleri, Azerbaycan makamlarını Polad Aslanov’u serbest bırakmaya çağırmıştı.

 

haber basın azerbaycan baskı yolsuzluk b-vatana ihanet hapis cezaevi mahkum af dilekçesi