'Asrın Felaketi': Kızılay'ın Deprem'in Dördüncü Günü Yatırım Planı Yaptığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Kahramanmaraş depremlerinin dördüncü günü olan 9 Şubat 2023'te Kızılay, Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile yatırımcılarıyla paraları nerelerde değerlendireceklerine dair düzenlemelerin bilgisi paylaştığı ortaya çıktı.

Kızılay, artık altın, gümüş ve borsada yatırım yapabilecek, parasını katılım bankalarında değerlendirebilecek. Bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) alınan yetkilerle bir araya gelen Kızılay yönetimi tarafından verildi.

Kahramanmaraş depremlerinin dördüncü günü olan 9 Şubat 2023’te Kızılay, Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile yatırımcılarıyla paraları nerelerde değerlendireceklerine dair düzenlemelerin bilgisi paylaştı.

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre, Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin yayımladığı “Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (KBG) güncel içtüzük tadil metni” ile “fon, altına, diğer kıymetli madenlere, diğer kıymetli emtialara yatırım yapamaz” maddesi tüzükten çıkarıldı. Böylece kurumun altın, gümüş yatırım araçlarına yatırım yapabilmesinin önü açıldı.

Kızılay, nakit parasını bundan sonra faizsiz bankalarda yani katılım bankalarında değerlendirecek. Ayrıca, “Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (KBG) güncel ihraç belgesi” ile Kızılay nakit yatırımların ise faizsiz bankacılık sisteminde yani katılım bankalarında tutulabileceğine dair değişiklikleri yayımladı.

Kızılay, yatırımlarının en fazla yüzde 20’lik kısmını Borsa İstanbul’da (BİST) değerlendirebileceği bilgisini de paylaştı. Bu kararın ardından bir hafta sonra düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasında 115 milyar 146 milyon TL bağış toplandı. Toplanan yardımlar AFAD ve Kızılay’a verilecek.

kızılay borsa yatırım deprem depremzede