Astronot Rubins'e Hediye Edilecek Van Kedisi

TAKİP ET

NASA'nın düzenlediği online fotoğraf yarışmasını kazanan Van Gölü fotoğrafını çeken astronot Kate Rubins'e hediye edilecek olan Van kedisi, Çarpanak Adası'nda fotoğraflandı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 20 yıl boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapmış olan astronotların çektiği fotoğraflar arasından internet kullanıcılarının oylamasına tabi tutulacak olan bir yarışma başlatmıştı. "Dünya Turnuvası" olarak adlandırılan yarışmada birinci olan fotoğraf, 930 bin oy alan astronot Kate Rubins'in çektiği Van Gölü fotoğrafı olmuştu. 

Yarışmanın sonuçlanmasının ardından astronot Kate Rubins Van'a davet edilmiş ve kendisine bir Van kedisinin hediye edileceği açıklanmıştı. Rubins'e hediye edilmesi planlanan Van kedisi, Vanlı fotoğrafçılar tarafından Van Gölü'nde bulunan Çarpanak Adası'na götürülerek fotoğraflandı.

Van kedisini görüntüleyen fotoğraf sanatçısı Murat Cacim, “NASA tarafından geçtiğimiz aylarda Van Gölü’nün fotoğrafı birinci seçilmesiyle birlikte Van Valiliği ile Van YYÜ tarafından Kate Rubins’e Van kedisi hediye edilecek. Biz de badem ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte fotoğrafçı arkadaşlarımızla birlikte Çarpanak Adası’na geldik. Rubins’e hediye edilecek kedinin fotoğraflarını çektik. Hakkında yapılan haberleri muhtemelen sosyal medyadan ve haberlerden görecektir. Biz Kate Rubin’si Van’a tekrar davet ediyoruz. Umarım çağrımızı duyar ve biz bu çektiğimiz fotoğrafları kedisi ile birlikte kendisine veririz” şeklinde konuştu.

Astronot Rubins'e Hediye Edilecek Van Kedisi