Asya'da Salgının Üçüncü Dalgasında Bilanço Ağır

TAKİP ET

Güney Kore, Japonya ve Endonezya'da Çin virüsü salgınını üçüncü dalgasında günlük en yüksek yeni vaka sayısı kaydedildi.

Güney Kore, Japonya ve Endonezya’da Çin virüsü salgınını üçüncü dalgasında günlük en yüksek yeni vaka sayısı kaydedildi.

Kayıtlara geçen verilere rakamlara bugün Güney Kore’de 1.200’den fazla kişide Çin virüsüne rastlandı. Bunların yüzde 70’ten fazlası, 52 milyon nüfuslu ülkenin neredeyse yarısının yaşadığı başkent Seul ve etrafında. Bugün 884 yeni vakanın kayıtlara geçtiği Japonya’da da başkent Tokyo en fazla vakanın bulunduğu şehir konumunda.

Endonezya’da ise 7 bin 259 yeni Çin virüsü vakası ve 258 can kaybı var. Ülkedeki toplam can kaybı 20 bin 847’ye, vaka sayısı ise 700 bin 97’ye çıktı.

Çin virüsünün yeni bir türüne rastlanan İngiltere’ye tüm seyahatleri yasaklayan son ülke ise Çin oldu. Birçok ülke de İngiltere’ye ve İngiltere’den seyahat edenlere çeşitli kısıtlamalar getirdi.

Yeni dalga nedeniyle kısıtlamaları yeniden devreye sokan ülkeler arasına İsrail de katıldı. Başbakan Benyamin Netanyahu liderliğindeki yönetim iki haftalık bir eve kapanma ve sokağa çıkma yasağı uygulamasını onayladı.

Kısıtlamalar çerçevesinde temel ihtiyaçları karşılayan işletmeler haricindeki mekanlar kapatılırken, okullarda eğitim devam ediyor. Diğer taraftan, 9 milyon nüfuslu İsrail’de şu ana kadar 140 binden fazla kişiye Çin virüsü aşısı yapıldı.

kore japonya üçüncü dalga endonezya asya salgın virüs rekor