ATA İttifakı Hangi Partilerden Oluşuyor? ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kim?

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde kurulduğunu açıklayan ATA İttifakı hangi partilerden oluşuyor? ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim? İttifak nerede ve ne zaman kuruldu?

14 Mayıs 2023 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine günler kala Türk siyasetinde hareketli günler yaşanıyor. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın arından 4 partili yeni bir ittifak daha kuruldu. Bu ittifaklarından dışında yeni bir ittifak daha kuruldu: ATA İttifakı. Peki, ATA İttifakı hangi partilerden oluşuyor? ATA İttifakı'nı cumhurbaşkanı adayı kim? İttifak ne zaman nerede ve ne zaman kuruldu?

ATA İttifakı Hangi Partilerden Oluşuyor? ATA İttifakı'nda Hangi Partiler Var?

Yapılan ilk açıklamalara göre ATA İttifakı; Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi olmak üzere 5 siyasi partiden oluşuyordu.

Daha sonra Doğu Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu yaptığı açıklamayla birlikte ATA İttifakı'ndan ayrıldıklarını açıkladı.

ATA İttfakı Partileri Genel Başkanları Kimler?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet ÖZ

Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam

Ülkem Partisi Genel Başkanı Neşet Doğanü

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kim? 

ATA İttifakı ın Cumhurbaşkanı Adayı Kim? ATA İttfakı Partileri Genel Başkanları Kimler? ATA İttifakı Hangi Partilerden Oluşuyor? ATA İttifakı da Hangi Partiler Var? Ümit Özdağ Sinan Oğan ATA İttifakı Adalet Partisi Türkiye İttifakı Partisi Ülkem Partisi