ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Kimdir?

TAKİP ET

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan kimdir? Sinan Oğan nerelidir? Nerelerde eğitim almıştır, nerede doğmuştur ve hangi okuldan mezundur?

14 Mayıs 2023 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala adaylıklar bir bir açıklanıyor. 6 Mart'ta Saadet Partisi'nde gerçekleştirilen son Altılı Masa toplantısının ardından Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adaylarını Kemal Kılçdaroğlu olarak açıkladı. Daha sonraki süreçte Memleket Partisi Genel Başkanı Muhharam İnce ve Vatan Patisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'te cumhurbaşkanı adaylıklarını açıkladılar. 

11 Mart'ta Zafer Partisi öncülüğünde kurulan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan olarak açıklandı. Peki, ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan kimdir? Sinan Oğan nerelidir?  Nerelerde eğitim almıştır, nerede doğmuştur ve hangi okuldan mezundur?

Sinan Oğan Nerelerde Eğitim Aldı?

Sinan Oğan, 1 Eylül 1967 tarihinde Azerbayacan Türkü bir ailenin çocuğu olarak Iğdır'ın Melekli ilçesinde dünyaya geldi. 1989 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını da yine bu üniversitede yapmıştır. Ardından doktora çalışmasını Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGİMO) tamamlamıştır. 

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Nerelerde Çalıştı?

İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilen Oğan, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Azerbaycan Temsilciliği de yapan Oğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından "Devlet Nişanı"na layık görülmüştür. 

Sinan Oğan, Türkiye Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) kurculuğunu üstlenmiş ve halen başkan görevini yürütmektedir. 

Sinan Oğan'ın Siyasi Kariyeri 

2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Iğdır Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Ardından ilerleyen siyasi süreçte MHP Genel Başkan adaylığını açıklayan Oğan, 26 Ağustos 2015 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edildi.

Daha sonra açtığı davayı kazanarak 2 Kasım 2015 tarihinde ihraç edildiği MHP'ye geri döndü. Fakat, 10 Mart 2017 tarihinde Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile birlikte MHP'den tekrar ihraç edildi.

Sinan Oğan Evli Mi?

Sinan Oğan, Gökçen Doğan ile evlidir. Çiftin 2 çocukları var.

 

Sinan Oğan Evli Mi? Sinan Oğanın Siyasi Kariyeri ATA İttifakı ın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Nerelerde Çalıştı? Sinan Oğan Nerelerde Eğitim Aldı? Sinan Oğan Iğdır Azerbaycan MHP MHP Genel Başkan adaylığı