Atakule Mübarek Azerbaycan Bayrağının Renkleri İle Aydınlatıldı

TAKİP ET

Atakule, kardeş Azerbaycan Cumhuriyeti'nin mübarek bayrağının renkleri ile aydınlatıldı.

Başkent Ankara'nın sembollerinden biri olan Atakule, Türk zaferi ile neticelenen II. Karabağ Savaşı'nın yıl dönümünde kardeş Azerbaycan Cumhuriyeti'nin mübarek bayrağının üç rengi ile ışıklandırıldı.

Işıklandırma çalışmasında Türkiye ve Azerbaycan'ın bayrakları birlikte tasvir edildi. Ayrıca Atakule'nin üzerinde "Azerbaycan-Türkiye: Bir Millet, İki Devlet!" ifadesi yer alıyor.

Karabağ Savaşı ve Şuşa'nın Kurtarılması

1988-1994 yılları arasında yaşanan I. Karabağ Savaşı'nda Ermenistan'ın birçok savunmasız soydaşımızı katlederek işgal ettiği Türk toprakları, şanlı Azerbaycan ordusu tarafından II. Karabağ Savaşı ile kurtarıldı.

27 Eylül 2020 sabah saatlerinde başlayan çatışmaların ardından Azerbaycan Türk ordusu Ermeni güçlerini bozgundan bozguna uğratarak sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ve Ermenistan'ın işgalini kırarak 9 Kasım'da Şuşa'ya mübarek Türk bayrağını astı.

10 Kasım 2020 tarihi itibarıyla çatışmalar sona erdi ve Azerbaycan Cumhuriyeti zaferini ilan etti. Türk zaferi 10 Kasım'a gelmiş olsa da Azerbaycan Cumhuriyeti, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu tarih olması hasebiyle Şuşa'nın kurtarıldığı 8 Kasım'ı zafer günü olarak ilan etti.

Muhammed Âkif

Atakule Azerbaycan'ın Mübarek Türk Bayrağının Renkleri İle Aydınlandı