Atalay'ın Milletvekilliğinin Düşürülmesinin Yok Hükmünde Olduğunun Tespiti İçin AYM'ye Başvuruldu: Mahkeme Karar Verilmesine Yer Olmadığına Hükmetti

TAKİP ET

Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine karşı AYM'ye yapılan başvuruda karar açıklandı.

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için yapılan başvuruda karara vardı. 

AYM'nin hakkında iki kez hak ihlali kararı verdiği Can Atalay'ın milletvekilliği 30 Ocak'ta düşürülmüştü. 

Can Atalay'ın Milletvekilliği Düşürüldü: Bekir Bozdağ'a Anayasa Kitapçığı Fırlatıldı

AYM , Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin iptali için CHP ve Atalay'ın avukatlarının yaptığı 2 başvuruda, karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Yüksek Mahkeme, bugünkü Genel Kurul gündeminde, 'TBMM Genel Kurulu'nda Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin yazısının okunarak Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti ve ortaya çıkan eylemli İçtüzük değişikliğinin iptali' istemiyle CHP ve Atalay'ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruları görüştü. AYM Genel Kurulu, iki başvuruda da karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. Kararın oy çokluğuyla alındığı öğrenildi. TİP'ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliği, TBMM Genel Kurulu'nda 30 Ocak'ta düşürülmüştü. (DHA)

aym can atalay milletvekilliği düştü chpli