Atanacak Hekim Bulunamadı, Kadrolar Boş Kaldı

TAKİP ET

2023'ün ilk dokuz ayında Türk Tabipleri Birliği'ne yurt dışına gitmek için 'iyi hal belgesi' başvurusu yapan hekimlerin sayısı 2 bin 295'e ulaşırken devlet hastanelerine atamalarda ise kadrolar boş kaldı.

2023’ün ilk dokuz ayında Türk Tabipleri Birliği’ne yurtdışına gitmek için “iyi hal belgesi” başvurusu yapan hekimlerin sayısı 2 bin 295’e ulaşırken devlet hastanelerine atamalarda ise kadrolar boş kaldı.

Cuhmuriyet'in haberine göre Sağlık Bakanlığı bu yıl iki kez hekim alımı için ilan açtı. Yaklaşık 3 bin boş kadrosu olan bakanlık, ilkinde 39, ikincisinde 774 atama yapabildi. Çocuk bölümlerinin çoğunlukta olduğu 22 branşa ise hekim ataması yapılamadı.

Tercih sonuçlarına göre 31 branşta doluluk oranı yüzde 20-50 arasında kalırken sadece 5 branşın doluluk oranı yüzde 50’nin üstüne çıkabildi. 

Çocuk göğüs hastalıkları bölümü için açılan beş kadroya, el cerrahisi için açılan 12 kişilik kadroya hekim atanamadı.

Çocuk hematolojisi ve onkolojisi bölümünde açılan 13 kadroya bir kişi yerleşirken, kulak burun boğaz hastalıklarında açılan 123 kadroya 23 kişi yerleşti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk hekimlerin yurt dışına gitmesiyle ilgili "giderlerse gitsinler" ifadesini kullanmıştı. Bununla beraber Türk hekimlerden boş kalan ülkenin bir çok noktasındaki kadrolarda Pakistan ve Suriye uyruklu hekimlerin göreve başladığı ortaya çıkmıştı.

hekim ataması doktor atama doktor kadrolar