Atanamayan Coğrafya Öğretmeni Canına Kıydı

TAKİP ET

Atanamayan coğrafya öğretmeni İsmail Karahan 32 yaşında hayatına son verdi.

Yıllardır ataması yapılmayan coğrafya öğretmeni İsmail Karahan, 32 yaşında intihar etti. Her şehre üniversite açılmasının ve bölüm kontenjanlarının plansız olarak belirlenmesinin bir sonucu olarak Türkiye, üniversiteli kuryeler, kasiyerler, inşaat işçileri cenneti oldu.

Her kente mantar gibi üniversite açılmasının bir sonucu olarak atanamayan öğretmenlerden birisi olan coğrafya öğretmeni İsmail Karahan, yıllardır seyyar satıcılıkla geçimini sağlıyordu. Ekonomik zorluklar yaşayan Karahan'ın girdiği bunalıma girdiği ve hayatına son verdiği bildirildi.

Karahan'ın intiharına ilişkin açıklama yapan İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkârlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, "Buna karşın İzmir harici diğer kentlerde zabıtaların hem ürünlere ve araçlara el koyması hem de yazılan para cezaları emekçi kardeşlerimizi bunalıma sokup, intihar etmelerine geride gözü yaşlı eş ve çocuklarını bırakmalarına neden olunuyor" dedi.

"Geçim derdinin yanında son parasıyla aldığı ürününü zabıtaya kaptırmamak için verilen mücadele de var. Bir yandan akşama eve ekmek götürebilecek miyim diye düşünürken diğer yandan da her an zabıta köşeden çıkacakmış gibi yüreği heyecan içinde çalışmak zorunda kalıyor" diyen Laçin, "Lütfen seyyar esnaflara bu korkuyu yaşatmayın ve çözüm bulun. Bu intiharlara neden olanlar ise hem bu dünyada hem ahirette vebali üstünde taşıyacak" ifadelerini kullandı. 

Öğretmenler İntihar Ediyor

ismail karahan 32 coğrafya öğretmeni intihar etti atanamayan