Atandığı Ülkeye Gidemeyen Büyükelçi, Kendini Bahçe İşlerine Verdi

TAKİP ET

Myanmar Birliği Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atanan Ali Sait Akın, ülkedeki iç karışıklıklar sebebiyle görevine başlayamadı.

Ali Sait Akın, yaklaşık 6 ay önce Myanmar Birliği Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atandı. Ancak Akın, ülkede devam eden iç karışıklık nedeniyle büyükelçi değişikliği yapılamayınca görevine başlayamadı.

Aylarca görevine başlamayı bekleyen Akın, umudu tükenince memleketi Rize'nin Hemşin ilçesinde giderek tarım işiyle uğraşmaya başladı. Bir süre daha görevini yapamayacak gibi görünen Akın, bağ ve bahçe işlerinde kendini geliştirdi. Heyelanlara karşı su yolları da açmaya başlayan Akın, ''Buradaki iklim çok yağışlı ve arazi eğimli. Son dönemde sürekli sel afetleri oluyor. Burada arazi tehlikeye girdi ve birkaç kez evlerimizi tahliye ettik. Bu yüzden sel sularının araziye akmaması, evlerin çatı sularının ırmaklara kavuşturulması çok önemli.

Benim de evin arkasını sağlamlaştırmak gibi birtakım projelerim vardı. Su kanalları açtım, duvarların altında bostanlar vardı, onları söküp yeniledim. Boş vakitlerde çalışıp sel, heyelanlar için tedbir almalıyız. Eskiden dedelerimiz bu işleri yapar, su kanallarını açardı. Biz de yapalım'' dedi.

Myanmar Birliği Cumhuriyeti Büyükelçiliği ali sait akın