Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den İstifa Edip Bağımsız Aday Oldu

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin eşi Battal İlgezdi, 4. kez aday gösterilmediği için CHP'den istifa edip bağımsız aday olma kararı aldı.

Battal İlgezdi ile konuştuğunu söyleyen Barış Yarkadaş, İlgezdi'nin 7 partinin ortak adayı olarak bağımsız aday olduğunu aktardı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepkili olan İlgezdi, "Kılıçdaroğlu’na destek verdiğim için tasfiye ediliyoruz"  ifadelerini kullandı. Öte yandan Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul milletvekilliği görevinde bulunuyor.

İhalelerde Usulsüzlük

Battal İlgezdi'nin başkanlığı sırasında 2013 yılında Ataşehir Belediyesine büro malzemeleri alım ihalesinde usulsüzlük yapılarak 5 ihalede 2 milyon lira haksız kazanç elde edildiği ve belediyenin açık hava reklam panolarının 3 yıl süreyle kiraya verilmesi işiyle ilgili ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine soruşturma açılmış ve Ataşehir Belediyesi'nin başkan yardımcıları Sadık K. ve Orhan Ç.'nin de aralarında yer aldığı 28 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında şüpheli konumda olan Battal İlgezdi'nin de ifadesi alınmıştı.

Battal İlgezdi CHP istifa aday