Atatürk Büstünün Üzerine ''Atatürkçülük Putperestliktir'' Yazdılar

TAKİP ET

Tekirdağ'da bir ilkokulun bahçesindeki Atatürk büstü üzerine ''Atatürkçülük putperestliktir'' yazıp bir de Atatürk'e hakaret içerikli mektup bıraktılar.

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nda bulunan Atatürk büstünün üzerine kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından ''Atatürkçülük putperestliktir'' yazıldı.

Okul duvarlarına ve büstün üzerine yazı yazan kişiler bir de mektup bıraktı. Mektupta, “Okullarda İslam'ı öğretmek yasak. Atatürk’e tapan insanlar yetiştirmek putperestliktir” gibi ifadelere yer veren saldırganlar, Atatürk sayesinde inandıkları dinin gereğini özgürce getirebildikleri bir ülkede yaşadıklarını unutarak Atatürk büstüne saldırıda bulundu.

Okul duvarına “Allah put yapmayı yasakladı. Müslüman put yapmaz” yazan saldırganlar, bahçede bulunan Atatürk büstünü çekiçle parçalamaya da kalkıştı.

Büstün halini gördükten sonra ilkokul bahçesinde açıklama yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Şiddetle kınıyoruz. Bu yeni bir olay değil. Senelerdir Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyetin temel değerlerine karşı girişilen hareketlerin bir sonucu. Ne ilk, ne de son bu. Umarız bu son olur. Bu kişinin hemen yakalanıp adli makamların önüne çıkartılması için gereğinin yapılmasını istiyoruz. CHP olarak bu tür olayların hep takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise, “Andımızın kaldırılması ve madalyalardan Atatürk kabartmasının çıkarılmasının ardından Marmaraereğlisi’ndeki Yeni Çiftlik İlköğretim Okulu’nda Atatürk büstünün üzerine 'Atatürkçülük putperestliktir' ibareli kin dolu yazı bırakıldı. Atatürk’ü silemezsiniz” diyerek Atatürk'ü ve Atatürk'ün bıraktığı mirası silmeye çalışanları hatırlattı.

tekirdağ atatürk büstü putperest hakaret nizamettin demirdöven okul