Atatürk Dizisini İptal Eden Ermeni Lobisinin Oyuncağı Disney Plus'a 2 Milyon Türk Abone Sessiz mi Kalacak?

TAKİP ET

Disney Plus'ın Türk abone sayısı 2 milyonu geçmiş durumda.

Disney'de geçen yıl 28 Ekim’de lansmanı yapılan ve fragmanı yayımlanan Atatürk dizisine karşı Ermeni lobisi faaliyetlerini sürdürüyor. 

Hayattaki varlık amacı Türk düşmanlığı olan Ermeni lobisinin sayfasından yapılan açıklamada dizinin iptal edildiği ve 3 Kasım'da sadece Türk sinemalarında yayımlanacağı ileri sürüldü.

Disney, Ermeni Lobisinin Oyuncağı Oldu: Atatürk Dizisi Televizyonda Yayımlanacak İddiası

Öte yandan Disney Plus'ın Mayıs ayı itibarıyla Türkiye'de 2 milyon abonesi bulunuyor. Disney'in Ermeni lobisinin oyuncağı olmasına karşın 2 milyon Türk abonenin kayıtsız kalıp kalmayacağı merak konusu oldu.

Bazı kullanıcılar sosyal medyada aboneliklerini iptal ettiklerini belirtirken henüz bu sayı oldukça düşük durumda. Bazı kullanıcılar ise Disney'in bu kararına karşı boykot çağrısı yapıyor. 

Disney Plus, Türkiye'de 14 Haziran 2022'de yayına başladı.

Platform, Tarkan, Halit Ergenç, Şahan Gökbakar, Ata Demirer, Cansu Dere, Engin Akyürek, Aras Bulut İynemli, Pınar Deniz, Aslı Enver ve Demet Özdemir gibi isimlerle marka yüzü anlaşması yapmış, lansman projesi olarak Engin Akyürek‘in 'Kaçış' dizisini seçmişti.

Daha önce Türk yapımlarını listesinden kaldıran Disney Plus'ın Atatürk dizisiyle ilgili Ermeni lobisinin kampanyası neticesinde verdiği bu kararına karşılık söz konusu isimlerin nasıl bir tavır alacağı da aynı şekilde merak konusu. 

disneye tepki disney walt disney disney+ boykot boykot çağrısı disney boykotu disney plus disneye boykot atatürk dizisi ermeni lobisi atatürk