'Atatürk' Dizisinin Yapımcısı, Amerika'da 600 Kişinin Linç Girişimine Uğradıklarını Açıkladı: Los Angeles'ta 600 Kişilik Bir Grubun Taşlı Sopalı Saldırısına Uğradık

TAKİP ET

'Atatürk' dizisinin yapımcısı Saner Ayar, Los Angeles'ta linç edilmek istendiklerini ve filmin Avrupa galalarının terör örgütleri tarafından engellendiğini açıkladı.

Disney Plus'ın Ermeni lobisinin baskıları nedeniyle yayınlama kararı aldığını Başbuğ Atatürk'ün hayatını konu alan dizinin yapımcısı Saner Ayar, Los Angeles'ta 600 kişilik bir grubun kendilerini linç etmeye çalıştığını açıkladı.

Saner Ayar, geçtiğimiz eylülde ABD’nin Los Angeles şehrinde Yunus Emre Enstitüsü ile USC Annenberg İletişim ve Gazetecilik Okulu Kamu Diplomasisi Yüksek Lisans programına katıldıkları sırada 600 - 700 kişilik grup tarafından şiddete maruz kaldığını açıkladı. Ayar, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı, "Los Angeles prömiyerinden iki hafta önce 600 - 700 kişilik grup tarafından linç edilmeye kalkındık. Filmin önüne geçmesin diye bunu çok fazla ortaya çıkarmadık. Hâlâ FBI tarafından bunun soruşturması devam ediyor. Benim sırtıma boynuma enseme sopalarla vurdular. Küfürlerle taş attılar. Yere düşsek ölmüş olma ihtimalimiz çok büyüktü."

Terör Örgütleri Dizinin Avrupa Galalarını Engellemiş

Paris, Berlin, Amsterdam ve Brüksel galalarının terör örgütlerinin sinema salonlarına baskısı nedeniyle yapamadıklarını söyleyen Saner Ayar, "Paris, Berlin, Amsterdam, Brüksel’de gala yapmak için bütün salonları kiraladık. Avrupa’daki en büyük PR ajansıyla anlaştık, ödemelerini yaptık ancak terör örgütlerinin baskısıyla bütün salonlar ve PR ajansı ödemeleri geri gönderdi. Mehmet Ada Öztekin, bir gün bana şöyle söyledi: ‘Atatürk’le dünyanın savaşı bitmemiş" ifadelerini kullandı.

atatürk los angeles saldırı