Atatürk Düşmanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Görevinden Alındı

TAKİP ET

Nutuk'un okullarda dağıtılmasını engelleyen Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal görevinden alındı.

Ülkü Ocakları ilçedeki okullara "Gençler İçin Nutuk" kitabını dağıtmak istemiş, ancak bu talep Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yayla tarafından önce oyalanmış sonra ise reddedilmişti.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in sosyal medya hesabından ifşa ettiği, Nutuk'u yasaklayan belgede “Kitabın 25. sayfasında, Osmanlı Padişahı Vahdettin’e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı Hükümetine yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanıldığından, kitabın 5. sayfasında ‘Öğretmen sopayla vurmuştur' denilerek öğrencileri olumsuz etkileyebilecek şiddet ve yine kitabın 24. sayfasında yer alan görselde ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün elinde sigara gösterilerek' öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiğinden söz konusu kitabın öğrencilere dağıtılması uygun görülmemiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, olayın sosyal medyada yayılmasının ve hemen herkes tarafından tepki gösterilmesinin ardından bugün soruşturma başlatıldığını ve iki müfettişin görevlendirildiğini duyurmuştu. Bakanlık, Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın görevinden alındığını açıkladı.

Görevden alınan Mustafa Bakkal'ın tarikat liderlerini benimsediğini gösteren ve Büyük Atatürk'ün Nutuk'unu sakıncalı bulurken Suriyelilerle ilgili aşırı tahammülkâr olan fikirlerinin netçe anlaşılabildiği sosyal medya paylaşımları, sosyal medyada gündeme geldi.

Atatürk Düşmanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Görevinden Alındı nutuk gençler için mustafa bakkal ülkü ocakları