Atatürk Düşmanı İlçe Milli Eğitim Müdürünün Atamasının Yargı Kararına Rağmen Gerçekleştiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın şube müdürü olarak atanmasının mahkeme kararına rağmen gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Ülkü Ocakları'nın ilçedeki okullara Atatürk tarafından kaleme alınan ve İstiklal Savaşı'nın en mühim tarihi belgelerinden biri olan "Gençler İçin Nutuk" adlı eseri, eserde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün padişah Vahdettin'e yönelik olarak sarf ettiği "soysuzlaşmış, alçak" gibi haklı nitelemeleri nedeniyle sakıncalı bulan ilçe milli eğitim müdürü Mustafa Bakkal'ın ilçe milli eğitim müdürü olarak atanmasından önce, şube müdürü olarak atanmasının mahkeme kararına rağmen gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Ülkü Ocakları ilçedeki okullara "Gençler İçin Nutuk" kitabını dağıtmak istemiş, ancak bu talep Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yayla tarafından önce oyalanmış sonra ise reddedilmişti.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in sosyal medya hesabından ifşa ettiği, Nutuk'u yasaklayan belgede “Kitabın 25. sayfasında, Osmanlı Padişahı Vahdettin’e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı Hükümetine yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanıldığından, kitabın 5. sayfasında ‘Öğretmen sopayla vurmuştur' denilerek öğrencileri olumsuz etkileyebilecek şiddet ve yine kitabın 24. sayfasında yer alan görselde ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün elinde sigara gösterilerek' öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiğinden söz konusu kitabın öğrencilere dağıtılması uygun görülmemiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, olayın sosyal medyada yayılmasının ve hemen herkes tarafından tepki gösterilmesinin ardından bugün soruşturma başlatıldığını ve iki müfettişin görevlendirildiğini duyurmuştu. Bakanlık, Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın görevinden alındığını açıkladı.

Gerici müdür Mustafa Bakkal'ın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013'te çıkardığı yönetmelik dahilinde 2014'te girdiği sözlü sınav puanıyla atanan bin 709 şube müdüründen biri olduğu ortaya çıktı. Bin 709 şube müdürünün atanması, Danıştay 2. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş, süreç esnasında bir başka mahkeme kararıyla bu şube müdürlerinin ataması iptal edilmiş, ancak Milli Eğitim Bakanlığı yargı kararlarını dikkate almamıştı. Konunun tekrar yargıya taşındığı ve Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin ataması hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği bin 709 şube müdüründen birinin, geçtiğimiz gün görevden alınan mürteci müdür Mustafa Bakkal olduğu ortaya çıktı.

Görevden alınan Mustafa Bakkal'ın tarikat liderlerini benimsediğini gösteren ve Büyük Atatürk'ün Nutuk'unu sakıncalı bulurken Suriyelilerle ilgili aşırı tahammülkâr olan fikirlerinin netçe anlaşılabildiği sosyal medya paylaşımları, sosyal medyada gündeme gelmişti.

 

Atatürk Düşmanı İlçe Milli Eğitim Müdürünün Atamasının Yargı Kararına Rağmen Gerçekleştiği Ortaya Çıktı