Atatürk Havalimanı'nın Pistleri Boş Yere Kırıldı: Yapılan Sahra Hastanesi Atıl Kalacak

TAKİP ET

CHP'li Murat Emir, Atatürk Havalimanı'nın pistleri kırılarak 2 milyar TL'ye inşa ettirilen sahra hastanelerinin pandeminin bitişiyle birlikte atıl hale geleceğini ve kamu zararının 4 milyar TL'ye ulaşacağını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Atatürk Havalimanı'nın pistleri kırılara inşa ettirilen sahra hastanesini TBMM gündemine taşıdı. Hastanenin 2 milyar TL'ye mâl olduğunu ve salgının bitişiyle birlikte atıl hale gelecek olan sahra hastanesinde oluşan kamu zararının 4 milyar TL'ye ulaşacağını kaydeden Emir, TBMM Başkanlığı'na kamu zararının sorumlularının ortaya çıkarılması için araştırma önergesi verdi.

Atatürk Havalimanı'nın iki pistinin 2 milyar TL'ye mâl olan sahra hastanesi için kırıldığını belirten Emir, "Hastane, Avrupa Yatırım Bankası'ndan 200 milyon Euro kullandırılarak Rönesans İnşaat'a yaptırıldı. Coronavirüs hasta sayısının azalmasıyla birlikte bu hastanede tedavi gören hasta sayısı da doğal olarak azalmaya başladı. Salgının sona ermesiyle birlikte hastanenin hangi amaçla kullanılacağı bilinmiyor. Sağlık Bakanlığı, hastanenin sağlık turizmi için kullanılacağını iddia etse de bu iddia gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Meclis'e araştırma önergesini sunan Emir, "Kalan 3'üncü pistin de yıkılarak Atatürk Havalimanı'nın tamamen kapatılması söz konusu olamayacağına göre, sahra hastanesinin atıl durumda kalacağı çok açık bir durum. Ortada büyük bir kamu zararı var. Pistlerle birlikte devletin zararı en az 4 milyar TL. Oluşan kamu zararına kimlerin sebep olduğunun açığa çıkarılması için Meclis araştırması talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı'nın Pistleri Boş Yere Kırıldı Yapılan Sahra Hastanesi Boşa Çıkacak