Atatürk Heykeline Saldıran Mürtecilerin İfadeleri Ortaya Çıktı: Pişman Değilim

TAKİP ET

Samsun'da Atatürk heykeline saldırı gerçekleştiren iki kişinin ifadesi ortaya çıktı.

Dün, Büyük Türk Başbuğu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da bulunan heykeline saldırı düzenlenmiş, iki kişi heykele bağladıkları ipi araçlarına bağlayıp heykeli yıkmak istemişti. 

Samsun'da Bir Grup Mürteci, Atatürk'ün Heykelini Yıkmaya Çalıştı: 2 Mürteci Derdest Edildi


Olay Türkiye gündeminde geniş yankı bulmuş, Samsunlular olay yerine akın ederek heykelin etrafında geceyi geçirmiş, birçok ünlü isim Atatürk'ün asla unutulmayacağını vurgulamıştı. 

Samsunlular Saldırıya Uğrayan Atatürk Heykelinden Ayrılmıyor

 

İlber Ortaylı'dan Atatürk Paylaşımı


Saldırıyı gerçekleştiren mürteciler yakalandı ve haklarında tutuklama kararı verildi.  

Atatürk Heykelini Yıkmaya Çalışan Mürteciler Tutuklandı

"Kendi İsteğimle Gerçekleştirdim, Pişman Değilim"

Haklarında 5816 sayılı kanuna muhalefet gerekçesiyle tutuklama kararı verilen kuzenlerden C.R.F. ifadesinde pişman olmadığını vurgulayarak "Bahse konu işlemi bizzat kendi isteğimle gerçekleştirdim. Atatürk Heykeli'ni yıktıktan sonra başka bir eylem düşüncem yoktu. Ben Atatürk Heykeli'nin ve anıtının bulunmasını protesto ediyorum. B.F.'nin Atatürk Anıtı'na gideceğimizden haberi yoktu. Ben Atatürk'ü sevmediğimi ve heykellerine tahammül edemediğimi genel olarak söylüyorum. Araçla anıta gittim. Ben araçtan inip ipi araca bağladım ve B.F.'den de anıta çıkmak için yardım istedim. B.F. kenarda beklerken ben araca bindim. Araç hareket edince ip koptu. B. İle araca bindik ve olay yerinden kaçtık" diye konuştu.

Diğer Kuzen: "Atatürk'e Saygı Duyuyorum"

Kuzen B.F. ise Atatürk'e saygı duyduğunu belirterek "Atatürk'e ve onun büstüne karşı herhangi bir karşı görüşüm bulunmamaktadır. Bu eylemi gerçekleştirmek için kimseden talimat almadım. Olay günü ben alkol aldıktan sonra C.R.F. ile buluştuk, 'gönlümü rahatlatacağım' diyerek işyerinin öründeki çelik halat ve urgan ipleri araca koydu. Atatürk Anıtı’nın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkmak istedi, çıkamadı. Benden yardım istedi. Ben de ellerimi birleştirerek anıtta çıkmasına yardım ettim. Çelik ip ve halatı anıtın üzerinden geçirip araca bindi. Aracı çalıştırıp hareket etti ancak halat koptu. Olay yerinden ayrıldık" ifadelerini kullandı.

samsun atatürk heykeli saldırı yıkmaya çalışan mürteciler ifade pişman değilim