Atatürk'ün Dizisini Yayınlamama Kararı Alan Disney Plus'tan Rekor Kayıp

TAKİP ET

Atatürk dizisini yayınlamayacağını duyuran Disney Plus'ın kullanıcı sayısı kaybı platform tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştı.

FOX'un dijital platformu Disney Plus, bir skandala imza attı. Ermeni lobisi baskısı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı diziyi yayınlamama kararı aldı. Yayın tarihi bile belli olan dizi hakkında verilen karar vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Kısa sürede binlerce kişinin tepkisini çeken Disney Plus'ın dünya genelinde rekor düzeyde abone kaybettiği ortaya çıktı.

Tarihin En Büyük Düşüşünü Yaşadı

The Spectator Index’in raporuna göre, Disney Plus'ın son üç ayda 11.7 milyondan fazla abone kaybederek tarihinin en büyük düşüşünü yaşadığı belirtildi.

Disney'in henüz Türkiye'de kaç abone kaybettiği belirsizliğini korurken Atatürk dizisiyle ilgili yaşananların göz önünde bulundurulduğunda benzer bir durumun söz konusu olduğu düşünülüyor.

Puanlar Çakıldı

Atatürk dizisinin kaldırılacağı açıklamasının ardından Disney Plus'ın App Store ve Google PlayStore'da çok fazla puan kaybetmesine sebep oldu.

Google PlayStore’da Disney’in puanı 1.1 yıldıza kadar düşerken, App Store’da ise 2,3 puana kadar geriledi.

Kullanıcılar, yorumlarda düşük puan verme nedeni çoğunlukla Atatürk dizisinin platformandan kaldırılmasını sebep gösterdi

Dinsey plus Atatürk dizisi FOX