'Atatürk'ün Mübarek Anasının Genelevde Çalıştığını Söyleyen Şerefsiz'in Çocukları Meral Akşener'e Dava Açtı

TAKİP ET

Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Türkiye'nin Halaskârı, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına ettiği hakaretlerle bilinen ve kamuoyunda "Maraş dondurmacısı" diye anılan Kadir Mısıroğlu'nun ailesi, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e dava açtı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İzmit'in Gündoğdu Köyü'nden çıkmış bir ailenin kızıyım. Atatürk'ün anasının adını taşıyan Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yaptım, yöneticiliğini yaptım. Atatürk'ün o mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen bir şerefsize gereğini yapamadım. Özür diliyorum. Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim" açıklamasını yapmıştı.

Gazete Duvar'ın haberine göre Kadir Mısıroğlu'nun ailesi, İYİ Parti lideri Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mısıroğlu'nun avukatı Faruk Keleştimur, Akşener'in Mısıroğlu'nun adını anmadığı konuşmasıyla "kişinin hatırasına hakaret" suçunu işlediğini iddia ederek "Mısıroğlu'nun Zübeyde hanıma dair hiçbir şekilde bahse konu ithamlarda bulunmadığı bilakis bu husustaki itham ve iftiraya ilişkin reddiye mahiyetinde beyanlarda bulunduğu açıktır" dedi.

atatürk mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen şerefsiz çocukları meral akşener dava açtı