Atatürk'ün Nutuk'unu Yasaklayan Milli Eğitim Müdürü'ne Ödül Gibi Atama

TAKİP ET

Büyük Atatürk'ün Nutuk'unun dağıtımını yasakladığı için öğretmenliğe döndürülen eski Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın okul müdürü yapıldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Mustafa Bakkal, ilçedeki okullarda, Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Türkiye'nin Halaskârı, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk eserinin dağıtılmasına izin vermemişti.

Bakkal, Nutuk dağıtmak isteyenlerin talebini geri çevirirken gerekçe olarak hain halife Vahdettin için "soysuzlaşmış, alçak, aciz, haysiyetsiz ve korkak" dendiğini belirtmişti.

Çamlıyayla İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Atatürk'ün Nutuk'unu Yasakladı


Atatürk Düşmanına Ödül Gibi Atama

İstiklal kahramanları hakkında idam kararı veren hain halife Vahdettin'e layık olduğu sözler sarf edildiği için Nutuk'u yasaklayan Mustafa Bakkal'a AKP'nin bir "atama ödülü" verdiği ortaya çıktı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mustafa Bakkal'ın Mezitli İmam Hatip Ortaokulu'na müdür olarak atandığını açıkladı. Başarır "Herhalde bundan sonra da bu kişiyi ilçe ya da il mili eğitim müdürü yapacaklar" açıklamasını yaptı.

"Mersin’de ve ülke genelinde hiçbir öğrencimiz böyle bir zihniyetin eline teslim edilemez" diyen Başarır, konuya ilişkin AKP'li Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Başarır önergesinde şu soruları yöneltti:

Atamanın Gerekçelerini Sordu

"1- Kurtuluş Savaşı Destanı’nın yazıldığı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait NUTUK eserinin dağıtılmasına izin vermeyen birinin okul müdürü olarak atanmasının gerekçeleri nelerdir?

2- Her öğrencinin başucu kitabı olması gereken bir eseri yasaklayan birinin okul müdürü olarak atanması hangi zihniyetin ürünüdür?

3- NUTUK gibi bir eserin dağıtılmasını yasaklayan zihniyetin öğretmen bile olmaması gerekirken sizin Bakanlığınız döneminde okul müdürü olarak görevlendirilmesi hangi mantık çerçevesiyle bağdaşmaktadır?

4- Söz konusu kişinin NUTUK eserini dağıtmasını yasaklaması nedeniyle mi ödüllendirilip okul müdürlüğüne ataması yapılmıştır? Bu kişinin bundan sonra da yine bir ödüllendirmeyle herhangi bir ilçe milli eğitim müdürü olarak görevlendirilmesi düşünülmekte midir?

5- Öğrencilerimizin eğitimi ve öğretimini düşünerek, NUTUK’u yasaklayan bir zihniyetin okul müdürü olarak görevlendirilmesinden vazgeçilecek midir?"

atatürk büyük atatürk nutuk yasaklayan ilçe milli eğitim müdürü ödül gibi atama mersin çamlıyayla mustafa bakkal