"Atatürk'e Kafir Diyen Kafirdir"

TAKİP ET

BTP Sözcüsü Emre Polat "Atatürk'e kafir diyen kafirdir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Mustafa Demirkıran adlı bir gerici, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu sırada Ayasofya Camii'nde verdiği vaazda Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmişti.

Haydar Baş'ın kurucusu olduğu Bağımsız Türkiye Partisi Sözcüsü Emre Polat, yayımladığı basın açıklamasında "Ölçümüz gayet nettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kafir diyen kafirdir. Hem dini hem de milli bilincimize göre kafirdir" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün Ayasofya dahil tüm İstanbul'un ve Türkiye'nin kurtarıcısı olduğu belirtilen açıklamada "Ayasofya ile beraber tüm yurdu düşman işgalinden kurtaran fatih, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ayasofya’yı zincirlerinden kurtaran lider Mustafa Kemal Atatürk’tür" denildi.

Hükümetin Ayasofya'da Atatürk'e edilen hakaretlere sessiz kalmasının eleştirildiği açıklamada “Başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Diyanet İşleri Başkanı’nın bu hezeyana şahitlik edip sessiz kalmasını asla kabul etmiyoruz. Böyle bir hadsizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman işgalinden kurtardığı Ayasofya’da kürsüye çıkartılmasından tutun da sonrasında tek satır açıklama yapılmamasının milletimizin vicdanında açtığı derin yaranın bilinmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Atatürk'e Kafir Diyen Kafirdir