Atatürk'e Saldıran Sözde Muhabirin Arkasından da Pelikan Çıktı

TAKİP ET

Mert Armağan isimli yandaş muhabirin Atatürk'e hakaret ettiği sokak röportajlarının ardından Hilal Kaplan ile fotoğrafları da ortaya çıktı.

Mert Armağan isimli sözde muhabir Türkiye sokaklarını karış karış gezerek vatandaşlara ''Müslüman mısınız?'' diye sormuş, insanları verdiği cevaplara göre hedef göstermeye çalışmıştı.

Birkaç yıl önce yaptığı röportajında tesettürlü bir kıza yönelerek ''Yılbaşı çekilişine katılır mısın?'' diye sormuş, ''Evet'' yanıtını alınca ''Tesettürlüsün ama harama önem vermiyorsun'' diyerek genç kıza haddini aşan bir tepki vermişti. Armağan, genç kıza tesettürlü olmasıyla hiçbir alakası olmayan sorular sorarken başka bir tesettürlü kız mikrofona uzanmış ''Bu ülkede yapılan haksızlıkları, yolsuzlukları ve torpille mevki sahibi olanları görmüyorsunuz anca dini kullanıyorsunuz'' diyerek tepki göstermişti. 

Söz konusu sokak röportajıyla tanınan Armağan, AKP yandaşlığının boyutunu arttırmış sosyal medyada kendisi gibi 'yandaş' bir çevre yaratıp iktidara yakın durmaya çalışmıştı.

Atatürk'ü Koruma Kanunu Kaldırılsın

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Armağan, şimdi de sokak sokak gezerek Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Kanunu veya 5816 sayılı kanunun, kamuoyunda anıldığı şekliyle Atatürk'ü Koruma Kanunu'nun kaldırılması için algı operasyonu yaratmaya başladı. Bu kanun dolayısıyla hakkında soruşturma açıldığını belirterek ''Atatürk'ün yanlışları ortaya çıkmasın diye bu kanun var, kanun kalksın ki insanlar araştırıp öğrensin'' diyen Armağan, araştırıldığında yüzünün kızaracağının farkında olmadan insanları yönlendirmeye çalıştı. ''Atatürkçüyüm, son nokta'' diyen bir vatandaşa ''O zaman Atatürk'ün ilkelerini sayar mısınız? Doğum tarihini söyler misiniz?'' diyerek vatandaşı küçük düşürmeye çalışan Armağan'a vatandaşlardan ''Bu ülkenin kurucusu Atatürk, o kanun da gerekmese olmazdı'' yanıtı geldi.

Röportaj Yaptığı Kişiye Küfretti

Her röportajında yeni bir rezilliğiyle gündeme gelen Armağan'ın sokak röportajı yaptığı bir kişinin arkasından küfür ettiği de  ortaya çıktı. Armağan'ın, ''Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin başına gelen en büyük felakettir. Yalnızca AKP ile uğraşıyor Türkiye için bir kez bile uğraştığını görmedim ben onun'' diyen vatandaşın ardına''Kör gözünü s...yim'' repliğini montajladığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.

Bir Sözü Diğerini Tutmuyor

Sokak röportajları sırasında dış görünüşleri sebebiyle insanları eleştiren, en alakasız yerlerde bile ''Müslüman mısınız? Günah değil mi?'' diye soran Armağan'ın nişanlısının görüntüleri sosyal medyada olay yarattı. Bir kadının mini etek giymesinin son derece normal olduğu ancak Armağan'ın geçmiş dönemde söylediği sözler hatırlanınca davranışlarıyla sözlerinin birbirini tutmadığı belirtilerek ''Başkalarına namus bekçiliği yapmayı biliyordu'' yorumları geldi.

Arkasında 'Pelikan' Var

Armağan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP genel başkanlığından istifasına sebep olan pelikan bildirisiyle anılan grubun baş aktörlerinden Hilal Kaplan ile fotoğrafları da ortaya çıktı.

mert armağan haddini bil kıvırdık olayı atatürk koruma kanunu pelikan hilal kaplan akp