Atatürk'e ve Özgecan Aslan'a Hakaret Eden Sapık Tahliye Edildi

TAKİP ET

Türk bayrağı yakıp Atatürk'e ve kadın cinayeti kurbanı Özgecan'a hakaretler savuran 'Sapık Alihan' hakkında mahkeme kararını verdi.

Sosyal medya platformlarına yüklediği videolar, Nisan ayında sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Videolarında Türkiye Cumhuriyeti'nin ölümsüz kurucu Büyük Atatürk'e ve bir kadın cinayetine kurban giden Özgecan Aslan'a hakaretler savuran 'Sapık Alihan'ın tutuklanması için kampanyalar yürütülmüştü.

Türk bayrağını yaktığı görüntülerle hafızalara kazınan sapık A.Ş., söz konusu kampanyaların üzerine tutuklanmış ve yargılanmasına başlanmıştı. Bugün İstanbul 2. Çocuk Mahkemesi'nde kapalı oturum ile görülen ilk duruşmaya avukatıyla çıkan A.Ş.'nin ifadesi alındı ve dava karara bağlandı. 

Mahkeme; A.Ş'yi, TCK'nin "Devletin egemenlik alametlerini aşağılama" suçundan 10 ay, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek" suçundan ise 6 ay 20 gün olmak üzere toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırırken hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 3 yıl denetime tabi tutulacak sapığın ceza ve tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliyesine hükmedildi.

İnsani ve milli değerlerin göz göre göre ayaklar altına alınabilmesi karşısında verilen bu karar, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı.

sapık alihan Atatürk'e hakaret Türk bayrağını yaktı Özgecan Aslan'a hakaret tahliye hapis cezası hagb çocuk mahkemesi