Atatürk'ü Bile Ağırlamış Olan 124 Yıllık Lokanta AKP'nin Hukuksuz Salgın Yasakları Nedeniyle İflas Etti

TAKİP ET

Atatürk'ü dahi ağırlamış olan 124 yıllık Konyalı Lokantası Erdoğan'ın salgın sürecinde getirdiği yasaklar nedeniyle iflas etti.

İstanbul Sirkeci'de tam 124 yıldır faaliyette olan Konyalı Lokantası, AKP'nin Çin virüsü salgını sırasında hukuksuz ve keyfi olarak getirdiği yasaklar nedeniyle battı. Lokanta 45 çalışan istihdam ediyordu.

Salgın nedeniyle kapatmaya mecbur kaldıklarını belirten Lokanta'nın işletmeci müdürü Nebih Yaman, "Yaklaşık bir buçuk sene hiçbir şey yapamadık. Kademeli olarak kapanmak zorunda kaldık. Bizler de ayrılmak zorunda kaldık, yaklaşık 45 kişi çalışıyorduk" dedi.

Topkapı Sarayı'nda bulunan "Saray Konyalı Lokantası"nın hizmet vermeyi sürdüreceği belirtildi.

Lokanta'nın sitesinde anlatılan tarihi geçmişinde 1897'de Hacı Ahmet Doyuran tarafından dört masa ve 16 sandalye ile kurulduğu yazılıyor. Sonrasında Doyuran'ın damadı Mustafa Doğanbey'e devrettiği lokantanın Doğanbey yönetiminde 1940'larda İstanbul mutfağının önde gelen temsilcilerinden biri olduğu belirtiliyor. Konyalı Lokantası, 1924-2006 yılları arasında Başbuğ Atatürk'ten Britanya Kraliçesi Elizabeth'e kadar birçok mümtaz kişiyi ağırlamıştı.

Atatürk'ü Bile Ağırlamış Olan 124 Yıllık Lokanta AKP'nin Salgın Yasakları Nedeniyle İflas Etti