Atatürk'ün Başkentinde Atatürk'e Hakaret Eden Cübbeli Mürteciyi Yolcular Otobüsten İndirdi

TAKİP ET

Ankara'da cübbeli bir mürtecinin seyir halindeki otobüste yaşanan tartışma esnasında Atatürk'e hakaretler etmesi üzerine duyarlı vatandaşlar Atatürk düşmanını otobüsten indirdi.

Ankara'da bugün akşam saatlerinde İlker Sinan Caddesi-Ulus seferini yapan '183' kodlu EGO otobüsünde 'Atatürk' kavgası yaşandı.

Olay, TamgaTürk muhabirinin cep telefonu kamerası ile kaydettiği anlarda da görülen takkeli, cübbeli yolcunun yüksek sesle telefonla konuşması üzerine çıktı. Yakasında Atatürk rozeti taşıyan bir vatandaş, toplumu rahatsız eden bu yolcuyu daha alçak bir tonda konuşması için uyarınca ilginç bir tepkiyle karşılaştı. Saygısız yolcu, duyarlı vatandaşa "Senin yaşın tutmuyor, in otobüsten" diyerek bağırmaya başladı.

Tartışmanın şiddetlenmesi ve kavgaya dönmesi ise arka sıralardaki bir başka yolcunun cübbeli yolcuya hitaben "Sadece Atatürk rozeti var diye saldırıyorsun" demesiyle gerçekleşti. Otobüste Atatürk ile ilgili lehte ve aleyhte cümlelerin havada uçuşması üzerine bir başka yolcu "Atatürk namusumuzu korudu. O olmasaydı siz de burada olmazdınız" diye çıkıştı.

Cübbeli mürteciye destek veren başka bir kişi de bu çıkışa cevaben "Atatürk mü korudu namusumuzu? Asıl o bozdu namusumuzu" dedi. Basit bir uyarının 'Atatürk' odaklı bir tartışmaya dönüşmesi üzerine sinirlenen ve ilk uyarıyı yapan vatandaş, cübbeli mürteciye karşı "Atatürk'e karşı laf söyleyen adamın ya ben boynunu keserim ya o benim boynumu keser, o kadar" şeklinde bağırdıktan sonra farklı vatandaşların da olaya müdahil oldu. Yolcular Atatürk düşmanı mürteciye önce su fırlattı, sonra provokatör otobüsten indirildi.

Bu esnada TamgaTürk muhabiri ise bazı yolcular tarafından engellenmeye çalışıldı. Zorla telefonu kapattırılan muhabirimizle 'basının olayı sürekli olarak çarpıttığını' söyleyerek tartışan yolcularla muhabirimize destek olanlar arasında da bir süre tartışma yaşandı.

sarıklı yolcu takkeli yolcu otobüste atatürk kavgası cübbeli yolcu sarıklı provokatör Atatürk'e karşı laf söyleyen adamın ya ben boynunu keserim ya o benim boynumu keser 183 ego otobüs