Atatürk'ün Bastonu Açık Artırmaya Çıkarılıyor

TAKİP ET

Mustafa Kemal Atatürk'e ait minyatürlü baston, açık artırmada satışa sunulacak.

Ülkemizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e ait olduğu belirtilen minyatürlü baston, açık artırmaya çıkarılacak. 

1932 yılında Şah Rıza Pehlevi tarafından Atatürk'e hediye edildiği belirtilen 92 santimetre uzunluğundaki bastonda minyatürler bulunuyor. 

Oyma sanatı kullanılan bastonda, Atatürk'ün tasvirinin yanı sıra Şah Rıza Pehlevi, Cemşid, Keykavus ve Behmen gibi liderlerin tasvirleri de yer alıyor.

Müzayedeyi düzenleyen firmanın kurucusu Hüseyin Kocabaş, bastonla ilgili verdiği bilgide "Müzayedenin en önemli parçası, Mustafa Kemal Atatürk'e ait Şah Rıza Pehlevi tarafından 1932 yılında Türkiye İran ilişkilerinin en yoğun olduğu dönemde hediye edilmiş minyatürlü baston. Baston sanatsal özellikleriyle ön plana çıkan bir eser. Sanatçısı tarafından oyma sanatıyla kullanılmış" dedi.

Gelir Türk Eğitim Vakfı'na Bağışlanacak

15 Ağustos Pazar günü saat 20.00'de online olarak gerçekleşecek müzayedede, Atatürk'ün bastonundan elde edecek gelirin Türk Eğitim Vakfı (TEV) çatısı altında oluşturulmuş 'Arthıll geleceğe dokun burs fonu'na bağışlanacağı ifade edildi.

Kocabaş, müzayede ile ilgili "Müzayedemizde satışa sunduğumuz eserlerin hepsini teklif usulü satışa sunuyoruz. Fakat online bir satış olduğu için, sisteme bir giriş bedeli girmemiz gerekiyor. Atatürk'e ait olan bastondan elde edilecek gelirse, Türk Eğitim Vakfı (TEV) çatısı altında oluşturulmuş 'Arthıll geleceğe dokun burs fonu'na bağışlanacak. Müzayedemiz de genellikle Osmanlı hanedan koleksiyonlarında bulunan sultanlara ve saray yüksek erkanına ait eserleri beğeniye sunacağız. Bu eserler arasında Sultan 2. Abdülhamid Han'ın Makam-ı Hümayun Sümeni, yine Sultan 2. Abdülhamid Han'ın bizzat kendi kullandığı porselen kahve fincanları, kristal kadehleri ve porselen yemek tabakları yer alıyor. Aynı zamanda çok değerli gümüş eserlerde bulunuyor" şeklinde konuştu.

 

 

atatürk baston müzayede açık artırma satışa çıkarılacak satışa sunulacak tev türk eğitim vakfı bağışlanacak gelir şah rıza pehlevi hediye ait