ATO Başkan Yardımcısı: Gökçek'in Zorla Seçtirdiği Bazı İsimler Firar Etti

TAKİP ET

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Melih Gökçek hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Eski ATO Başkanı Salih Bezci'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında ileri sürdüğü iddiaları değerlendiren Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Gökçek'in 2013 yılındaki ATO seçimlerin öncesinde sabaha karşı 40 kişiyi arayarak oy vermeleri için tehdit ettiğini belirterek "Gökçek bunu daha sonra itiraf etti. Darbe girişiminden sonra Gökçek’in seçtirdiği Bezci’nin yönetiminden bazı isimler firar etti. Firar edenler, Gökçek’in seçilmelerini sağladığı kişilerdi" şeklinde konuştu.

"Gökçek, önce bu firar edenlerin yönetimi almaları için çalıştı. Daha sonra, bu insanları FETÖ’cü ilan etti ve ATO’yu bunlardan temizleme gerekçesiyle harekete geçti" diyen Yılmaz, "Oğlu Osman Gökçek’in aday olabilmesi için dönemin Samanyolu TV’nin Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun grubu istifa etti" ifadelerini kullandı.

Medya Grubu'na Osman Gökçek'in seçilmesinin aradından ATO Yönetim Kurulu'nun da zorla istifa ettirildiğini belirten Yılmaz, "Aynı kalemle ve cümlelerle istifalar yazdırıldı. 3 yıl önce meclis üyeleri tehdit edilerek yönetime getirilenler, yine tehditle istifa etti. Böylece ATO Yönetim Kurulu, seçime gitti ve Melih Gökçek’in oğlu aday oldu" dedi.

Osman Gökçek'in seçimi kaybetmesinden sonra bir buçuk yıl sonra yapılacak olan saha seçimleri için 10 bini aşkın firma kurdurduğunu belirten Yılmaz, "Kuruluş ve kapanış dilekçeleri aynı mali müşavir tarafından toplandı. ATO heyeti olarak bu firmaların tespitini yaptık. 17. katta oto yıkama istasyonundan, 80 yaşında teyzenin televizyon olmayan evinde yazılım şirketleri kurulduğu belirlendi. Suç duyurusunda bulunduk. Hükümet ile temasa geçtik. Daha sonra KHK ile 2 yılı doldurmayan firmaların oy kullanamayacağı ilan edildi. Böylece o firmaların tamamı boşa çıktı. Osman Gökçek kazanma fırsatı olmadığı için çekildi" şeklinde konuştu.

ATO Başkan Yardımcısı Gökçek'in Zorla Seçtirdiği Bazı İsimler Firar Etti