'ATT Büşra'nın Süt Kızı' Nisa Mihriban'dan Acı Haber Geldi

TAKİP ET

Acil tıp teknikeri Büşra Durmaz'ın süt annelik yaptığı 3 aylık Nisa Mihriban bebeğin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

İstanbul Pendik'te 3 aylık bir bebek terk edilmiş ve acil tıp teknikeri Büşra Durmaz bebeğe süt annelik yapmıştı. Acil tıp teknikeri Durmaz'ın bebeğe ilişkin paylaşımı sosyal medyada oldukça yayılmış ve bebeğe Nisa Mihriban adı verildiği öğrenilmişti. 

Bebeğin annesi olduğu belirlenen Ebru S. yakalandı. "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "terk" suçlarından gözaltına alınan Ebru S.'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi.



Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım altında tedavi altında olan Nisa Mihriban bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

 


Anne Ebru S.'nin ifadesinde "Benim hamile kaldığımdan ailemin haberi yok. Bebeği biri sahiplensin diye bıraktım. Keşke devlete sığınsaydım, çok pişmanım. Zorda kaldığımdan dolayı bebeği herkesin görebileceği kamuya açık bir alanda bıraktım. Öldürme kastım yoktu. Zorda kaldığım için bıraktım" dediği öğrenildi.

Ölüm Nedeni Belli Oldu

3 aylık Nisa Mihriban'ın ölümüne ilişkin yapılan incelemede bebeğe bakılan bakımevinde bakıcı ihmali olduğu, bebekle ilgilenen D.Y. hakkında "taksirle yaralama" suçundan işlem yapıldığı bildirildi.

Nisa Mihriban'ın ölümüne boğazına kaçan kusmuk benzeri bir maddenin neden olduğu öğrenil.di

acil tıp teknikeri büşra süt kızı nisa mihriban acı haber büşra durmaz