AVM-DER: AVM'ler Kısıtlamalardan Muaf Tutulmalı

TAKİP ET

AVM-DER ve GLA Yönetim A.Ş. Başkanı Tahir Çelik, AVM'lerin kısıtlamalardan muaf tutulması gerektiğini söyledi.

Bugün toplanacak kabine toplantısında alınması beklenen 'tam kapanma' kararına işaret eden Alışveriş Merkezleri Yöneticileri Derneği (AVM-DER) ve GLA Yönetim A.Ş. Başkanı Tahir Çelik, kısıtlamalara ilişkin bir açıklama yayımladı. 

“AVM’ler kısıtlamalardan muaf tutulmalı” denilen açıklamada “Ramazan ayının 2’nci haftasından itibaren Ramazan Bayramı’nı kapsayacak bir tam kapanmanın konuşulduğu bu günlerde ülkemizde sayıları 460’ı bulan AVM’lerde bütün dünyada uygulanan her türlü tedbirler en üst seviyede hassasiyetle uygulanıyor. Alışveriş merkezi ziyaretçileri için son derece güvenilir bir ortam oluşturabilmeyi başarıyor” ifadelerine yer verildi.

Yeme içme, sinema ve eğlence bölümlerinin kısıtlamalardan en çok etkilenen sektörler olduğunu belirten Çelik, “Sadece yeme içme sektöründe kısıtlamalardan direkt etkilenen 2 milyon çalışan var. Bu sektörlere yardımcı ulaşım, lojistik ve hizmet sektörleri yan sektörleri de dahil ettiğinizde problemin boyutu orada çıkacaktır. Bu sektörlerin ziyaretçilerimize hizmet verememesi sebebiyle kendileri ekonomik zorluklara katlanırken bu durum AVM yönetimleri ve ziyaretçilerimizi de olumsuz olarak etkilemektedir” diyerek AVM'lerin kapanmasının birçok sektörü etkilediğine dikkat çekti. 

 

avm AVM-DER kısıtlama kabine toplantı tahir çelik