Avokado Sabununun Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı

TAKİP ET

Avokado sabunu %75 avokado yağından üretilen oleik asit özelliğine sahip tekli doymamış yağ ürünüdür. Linoleik asit içeriğine sahip olup E vitamini ve tekli doymamış yağ bakımından zengindir. Cilt penetrasyonu ve hızlı emilim sağlayan doğal içerikli sabun, kozmetik alanında yoğun şekilde tercih edilir. Kimyasal içermez, meyve özü yapısını korunur.

Avokado sabunu %75 avokado yağından üretilen oleik asit özelliğine sahip tekli doymamış yağ ürünüdür. Linoleik asit içeriğine sahip olup E vitamini ve tekli doymamış yağ bakımından zengindir. Cilt penetrasyonu ve hızlı emilim sağlayan doğal içerikli sabun, kozmetik alanında yoğun şekilde tercih edilir. Kimyasal içermez, meyve özü yapısını korunur.

Avokado Sabununun Faydaları Nelerdir?

Avokado sabununun faydaları cilt üzerindeki etkisiyle dikkat çeker. Antioksidan ve E vitamini bakımından zengin olan doğal özlü sabunun faydalarından bazıları şunlardır:

E vitamin özü sayesinde güneşin zararlı etkilerinden korunmanıza yardım eder.

Çatlamış, kuru, susuz kalan ciltler için ideal olup A, B, D ve E vitamini bakımından oldukça zengindir.   

Cilde derinlemesine nüfus ederek daha yumuşak, estetik, genç görünmesine yardım eder.

Cilde elastikiyet kazandıran Avokado sabunu cildi neme doyurarak canlılık kazandırır.

Kuru cildi nemlendiren doğal özlü sabun ciltte oluşan lekeleri de kısa sürede giderir.

Avokado Sabunu Ne İşe Yarar?

Avokado sabunu kullananlar ürünün pek çok açıdan cilde destek olan cilt iyileştirici, tedavi edici olduğunu söyler. Ferahlatıcı özelliği ile cildin nefes almasına yardım eden sabun kuru ve hassas ciltlerin içine işleyerek cildi derinlemesine besler. Temizleyici, besleyici, nemlendirici özelliği ile ön plana çıkan doğal ürün banyodan çıktıktan sonra yumuşatıcı, parlak, doğal etkisini sürdürür. Cilt sağlığınızı koruyan natürel, fresh kokusu, cildinize esneklik ve canlılık kazandıran doğal içeriği ile her yerde vücut ve cilt sağlığınızı korur.

Avokado Sabunu Nasıl Kullanılır?

Avokado sabununun kullanımı oldukça pratik olup klasik sabun gibidir. Elde köpürtülerek yüze, vücuda hassas şekilde uygulanır. Banyo lifi gibi malzemelerle uygulayabileceğiniz sabunu banyo sabunu gibi kullanabilirsiniz. Tüm vücut için ideal olup uygulandığı bölgede iki dakika bekletildikten sonra bol durusu ile durulanmalıdır. Yüze, saça hassas masaj yapılması, durulanma aşaması sonrasında cilde estetik, dinç, parlak, pamuksu görünüm kazandırır.

Avokado Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır?

Avokado sabununun gün içinde kullanımı en az ikidir. Günde en az bir en çok 3 kez yüz ya da vücut bölgesine masajlar yaparak uygulayabilirsiniz. Öncelikle yü, vücut bölgenizi ıslatarak sabunu iyice köpürttükten sonra bol duru su ile durulayabilirsiniz. Lif ile köpürtme işlemini kolayca yaparak iki dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile durulayabilirsiniz. Uygulama sonrasında yüz ve vücut bölgeniz eskisinden daha parlak, nemli, yumuşak ve ışıltılı bir görünüme sahip olacaktır.

Avokado Sabununun Zararları Nelerdir?

Avokado sabununun zararları ürünü dengeli ve ideal oranda kullandığınız takdirde yoktur. Kasları gevşeterek ağrıları dindiren avokado sabunu, vitamin ve mineral bakımından zengin olup kalp, damar sağlığını güçlendirir. Cilt sorunları ve arometerapide kullanılan doğal ürün, bağışıklık sistemini güçlendiren yüksek etkisiyle koronavirüs tedavisinde etkin şekilde tercih edilir. Yüksek antioksidan içeriğine sahip avokado, pandemi de en çok talep edilen meyveler arasında yer almıştır.

Avokado Sabununun Fiyatı Ne Kadar?

Avokado sabunun satış fiyatı 10 TL ile 90 TL arasında değişmektedir. Ürünün gramaj miktarı, marka kalitesi,  içeriğinde kullanılan bitki özleri fiyatının değişmesinde etkilidir. Ph, nem dengesini ayarlayan güçlü tonik özelliği ile ön plana çıkan özel üretim sabun, cildi koruyarak yıpranmış cildin yenilenmesine yardım eder. Cilt sağlığını güçlendiren doğal bitki özlü sabun, cildi derinlemesine onararak koruyup güçlendirir. Bütçenize uygun satın alabileceğiniz indirimli avokado sabunu ürünleri yüz ve vücut üzerinde kullanabileceğiniz, faydaları saymakla bitmeyen doğal fresh bir üründür. Cildi her zaman yumuşak tutarak daha canlı, ışıl ışıl durmasına yardım eder. Yaşlanma karşıtı gençleştirici, mucizevi, doğal ürün zamanla ortaya çıkan kırışıklıkları, egzama, akne, sedef gibi cilt hastalıklarını gidererek cildinizi zararlı bakteri ve mikroorganizmalardan korur.