Avrasya Araştırma Anket Sonuçları Yayımlandı: AKP Kan Kaybediyor

TAKİP ET

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, yapılan son anketin sonuçlarını paylaştı.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yapılan son anket sonuçlarını yayımladı.

İstanbul ve Ankara Gücünü Koruyor

Katılımcılara "Büyükşehir belediye başkanı yeniden aday olursa oy tercihiniz nasıl olur?" sorusu yöneltildi.

İstanbul'da ikamet eden katılımcıların yüzde 52,1'i "Kesinlikle oy veririm", yüzde 35,9 "Kesinlikle oy vermem" yanıtını verirken, Ankara'da yüzde 52,4 oy vereceğini, yüzde 36,2 ise oy vermeyeceğini belirtti.

Bursa da AKP'den Vazgeçiyor

İzmir'deki katılımcıların yüzde 58,4'ü oy vereceğini belirtirken, yüzde 29,8'i oy vermeyeceğini söyledi.

Antalya'da ise yüzde 50,3 oy vereceğini, yüzde 43,4 ise oy vermeyeceğini ifade etti.

Şaşırtan bir sonuç da Bursa'dan geldi. Bursalı katılımcıların yüzde 42,1'i mevcut yönetime (AKP'li) oy vereceğini beyan ederken, yüzde 45,9'u kesinlikle oy vermeyceğini söyledi.

Oyunu En Çok Artıran Belediye Mersin

Adana'da yüzde 53,5 oy vereceğini, yüzde 34,8 oy vermeyeceğini belirtti.

Mersin'de ise CHP'li belediyenin oylarını artırdığı gözlemlendi. Oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 55,9 olurken, yüzde 31,2 ise kesinlikle oy vermeme konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Kocaeli'de yüzde 49,8 AKP'li yönetime oy vereceğini söylerken yüzde 42,1 oy vermeyeceğini söyledi.

AKP'li Belediyeler Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Özkiraz, Cumhur İttifakı'nın elinde bulundurduğu belediyelere değinerek "Balıkesir'de Ahmet Akın etkisi güçlenerek sürüyor. Balıkesir kesin olarak el değiştirecek. Manisa belediye başkanı başarılı bulunuyor fakat MHP'ye karşı gelişen rüzgar oy kaybına sebep olyor. Ş.urfa AKP'nin en çok oy kaybettiği belediyelerden birisi. K.Maraş da AKP hala çok güçlü" dedi.

Samsun'a da değinen Özkiraz, "Samsun Cumhur İttifakının başarısız belediyelerinden birisi, burada ittifak sağlanırsa İYİ Parti adayı seçimleri kazanacaktır. Ordu da benzer bir durum gelişebilir ancak hala AKP önde. Diğer illerde değişiklik beklenmemeli" değerlendirmesinde bulundu.

 

anket avrasya araştırma kemal özkiraz yerel yönetimler belediyeler istanbul ankara bursa izmir samsun denizli mersin chp akp iyi parti mhp yönetim oranlar oy araştırma katılımcılar ekrem imamoğlu mansur