Avrasya Araştırma Anketi: Halkın Yüzde 64'ü Seçim İstiyor

TAKİP ET

Avrasya Araştırma'nın son anketine göre halkın yüzde 64,3'ü erken seçim yapılması gerektiğini düşünüyor.

Avrasya Araştırma'nın 26 ilde 1260 kişinin katılımıyla yaptığı anketin sonuçlarına göre "Sizce ekonomik kriz var mıdır?" sorusunun yöneltildiği vatandaşların yüzde 62,3'ü "Ciddi bir ekonomik kriz olduğunu düşünüyorum", yüzde 25,7'si "Geçici bir ekonomik kriz olduğunu düşünüyorum", yüzde 8,8'i "Bilmiyorum" ve yüzde 3,2'si "Ekonomik kriz olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Bunun yanında "Mevcut hükümetin ekonomik krizi bitirebileceğine inanıyor musunuz?" sorusunun yöneltildiği vatandaşların yüzde 64'ü "Hayır, bitiremez" yanıtını verirken yüzde 18,1'i "Fikrim yok", yüzde 17,9'u ise "Evet, bitireceğine inanıyorum" yanıtını verdi.

Ayrıca "Sizce erken seçim yapılmalı mıdır?" sorusuna verilen cevaplara göre halkın yüzde 25,9'u erken seçim yapılmaması gerektiğini belirtirken yüzde 64,3'ü erken seçimin yapılması gerektiğini düşünüyor. Halkın yüzde 9,8'i ise kararsız.

CHP Birinci Parti, DEVA Partisi Yükselişte

Araştırmada "Erken seçim olması durumunda hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusunun yöneltildiği vatandaşların cevaplarına göre yüzde 14,9 seviyesindeki kararsızların matematiksel olarak dağıtılması halinde CHP'nin oy oranı yüzde 30,1, AKP'nin oy oranı yüzde 28,4, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 11,9, HDP'nin oy oranı yüzde 10,3,  MHP'nin oy oranı yüzde 7,3, DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 5,9, Gelecek Partisi'nin oy oranı yüzde 2,6, Saadet Partisi'nin oy oranı yüzde 11,2 ve diğer partilerin oy oranı ise yüzde 2,3 olarak hesaplandı.

Avrasya Araştırma Anketi Halkın Yüzde 64'ü Seçim İstiyor