Avrasya Araştırma Anketi: Millet İttifakı'nın Adayı, İttifak Dışında Kalan Partilerden Ezici Oranda Destek Alıyor

TAKİP ET

Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, yaptıkları son anketi paylaştı.

Eylül Ayı Siyaset Gündemi Araştırması'nın 1. etap sonuçlarını açıklayan Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, Avrasya Anket ve 23 Derece'nin yeni stüdyosunda yaptıkları ortak canlı yayında Millet İttifakı dışında kalan partilerin seçmenlerinin muhtemel Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oy verme davranışlarını anlattı.

Araştırma sonuçlarına göre Millet İttifakı'nın muhtemel cumhurbaşkanı adayının muhalefet partilerin seçmenlerinin ezici çoğunluğunun oylarını alabileceği görülüyor.

Anket sonuçlarına göre Millet İttifakı'na dahil olmayan en büyük parti olan HDP'nin seçmenlerinin yüzde 62,3'ü HDP'nin muhalefet adayını destekleme çağrısı yapması halinde kesinlikle oy vereceklerini belirtiyor.

DEVA Partisi'nin Erdoğan'a destek açıklaması halinde DEVA seçmenlerinin muhalefet adayına eğilimi daha da güçlü hale gelirken, Erdoğan'a oy vereceklerini söyleyenlerin ve geçersiz oy kullanacağını söyleyenlerin oranı da artıyor.

Gelecek Partisi seçmenleri ise muhalif damar yine güçlü olsa da Cumhur İttifakı'na DEVA ve HDP seçmenlerine göre daha yakın hissediyor. GP'nin Erdoğan'a destek açıklaması halinde Erdoğan'a oy vereceğini söyleyen Gelecek Partisi seçmenlerinin oranı DEVA'ya göre daha yüksek. Ancak yine de Gelecek Partisi seçmenleri arasında başat tercih muhalefet adayı.

Avrasya Araştırma Anketi Millet İttifakı'nın Adayı İttifak Dışında Kalan Partilerden Ezici Oranda Destek Alıyor