Avrasya Araştırma Nisan Ayı Seçim Anketi: Cumhur İttifakı Yüzde 40,1 Millet İttifakı 42,2

TAKİP ET

Avrasya Araştırma'nın en son yaptığı seçim anketinde Cumhur İttifakı'nda devam eden gerileme yeniden gözlemlendi.

Avrasya Araştırma tarafından yapılan "Nisan Ayı 1. Etap Genel Gündem Araştırması" anketi yayımlandı. Ankette Cumhur İttifakı'ndaki erime devam ederken Millet İttifakı'nda artış gözlemlendi.

Cumhur Yüzde 40,1 Millet Yüzde 40,4

Ankette kararsızlar dağıtılmadan önce AKP yüzde 25,8 ve MHP yüzde 6,0 olarak yer aldı. Öte yandan, CHP yüzde 21,6, İYİ Parti yüzde 10,4 ve Saadet Partisi yüzde 1,4 olarak göründü. Yüzde 20,7 oranında kararsız yer aldı.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise AKP yüzde 32,5 ve MHP yüzde 7,6 olmakla birlikte Cumhur İttifakı yüzde 40,1 seviyesinde kaldı. Millet İttifakı'nda ise CHP yüzde 27,3, İYİ Parti yüzde 13,1 ve Saadet Partisi yüzde 1,8 oranında yer alarak toplamda yüzde 40,4 seviyesinde göründü.

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yüzde 3'er oranda yer alırken, HDP'nin oy oranı ise yüzde 10,1 olarak açıklandı.

Erdoğan'a Oy Vermem Diyenlerin Oranı Artıyor

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olması durumunda Erdoğan'a oy vermem diyenlerin oranında artış oldu.

Erdoğan'a kesinlikle oy vermeyeceğini belirtenlerin oranı Ocak ayında yüzde 44,6 iken bu ay yüzde 49'a yükseldi.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na Güven Arttı

Mansur Yavaş ile Tayyip Erdoğan'ın seçime girmesi durumunda Yavaş'ın kazanacağını düşünenlerin oranı yüzde 44,5 olarak belirtildi. Erdoğan'ın kazanacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 29'da kaldı. Bu oran, Ocak ayında yüzde 31,5 "Erdoğan kazanır" iken "Mansr Yavaş kazanır" diyenlerin oranı yüzde 40,8 idi.

Ekrem İmamoğlu ile Tayyip Erdoğan'ın seçime girmesi durumunda ise Erdoğan'ın seçimi kazanacağını düşünenlerin oranı yüzde 28,2 olurken, İmamoğlu'nun seçimi kazanacağını düşünenlerin oranı yüzde 43,3 oldu.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'e Olan Sempati Artıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında sorulan "Kendinizi Erdoğan'a mı yoksa Kılıçaroğlu'na mı yakın hissediyorsunuz" sorusuna yüzde 48,5 oranında Kılıçdaroğlu cevabı gelirken, yüzde 36,1 oranında Erdoğan cevabı verildi.

İYİ Parti lideri Akşener için sorulan aynı soruda ise Akşener cevabını verenler yüzde 44, Erdoğan cevabını verenler yüzde 37 oldu.

anket avrasya araştırma nisan ayı erdoğan meral akşener kemal kılıçdaroğlu hdp akp mhp iyi parti saadet partisi gelecek partisi deva partisi oy oranlar arttı azaldı cumhur ittifakı millet ittifakı