Avrupa Birliği 2023'e Kadar 1,8 Milyar Doz Pfizer-BioNTech Aşısı Alacak

TAKİP ET

Avrupa Birliği, Pfizer-BioNTech ortaklığıyla geliştirilen mevcut Çin virüsü aşısından 2023'e kadar 1,8 milyar doz alım yapacak.

Avrupa Birliği, Pfizer-BioNTech oraklığıyla yapılan mevcut aşı siparişini genişleterek 2023 yılına kadar 1,8 milyar doz aşı alınacağını duyurdu.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabı üzerindne yayımladığı mesajda, 900 milyon doz için sipariş garantili anlaşmaya varıldığını ve ek 900 milyon doz için de opsiyonlu olarak gelecekte alım yapılacağını belirtti.

Ab üyesi ülkeler ise aşı üretiminin artması için Avrupa'dan daha fazla kaynak sağlanacağı gerekçesiyle anlaşmaya destek verdi.

Avrupa Birliği'nin siparişlerini genişletme kararı almasının bir nedeninin de bu aşının çocuklara da uygulanabilmesi potansiyeli ve yeni varyantlara karşı üçüncü aşı uygulanma olasılığının artması olarak kaydedildi.

avrupa birliği ab pfizer-biontech aşı anlaşma genişletme 1 8 milyar doz ek fazla 900 milyon doz garantili 2023 anlaşma açıklama von der leyen