Avrupa Birliği'nden Kaçak Göçmen Sevici SETA'ya Rekor Hibe

TAKİP ET

Türkiye Ulusal Ajansı'nın (TUA) Erasmus Gençlik Programları kapsamında SETA'ya iki projesi için toplam 291 bin 20 Euro hibe edildi.

Avruğa Birliği Başkanlığı'na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı’nın (TUA) 2023 yılı Erasmus programlarına yönelik hazırlanan projelere sağlayacağı hibelerden yararlanan kurum ve kuruluşlar belli oldu.

Birgün'ün haberine göre, AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'na (SETA) hibe edilen fon dudak uçuklattı. 

“Göçmenlerin Toplumsal Hayata Adaptasyonları ve Rehabiliteleri”

TUA iki farklı program kapsamında hibe için başvuran SETA’nın projesine onay verdi. Vakfın, “Göçmenlerin Toplumsal Hayata Adaptasyonları ve Rehabiliteleri” projesi için azami 41 bin 20 avro verildiği kaydedildi. Vakfın, “Bilgi ve Veri Güvenliği ile Güçlendirilmiş Sivil Toplum Çalışmaları” projesine ise yüklü bir hibe sağlandığı belirtildi. SETA’nın projesine sağlanacak azami hibe tutarı kayıtlara, 250 bin avro olarak geçti. Böylelikle SETA’ya, iki farklı projesi için Türkiye Ulusal Ajansı’ndan toplam 291 bin 20 Euro hibe desteği sağlandı.

SETA avrupa birliği fon türkiye ulusal ajansı kaçak göçmen