Avrupa Birliği'nden Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman Vatandaşlarına Vizesiz Seyahat Hakkı

TAKİP ET

Avrupa Birliği, Körfez ülkelerine vizesiz seyahat serbestisi vermeyi planlıyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) Suudi Arabistan Büyükelçisi Patrick Simonnet Salı günü Şarku'l Avsat (Asharq Al-Awsat) gazetesine yaptığı açıklamada AB'nin Körfez İşbirliği Konseyi'ne üye tüm ülkelerin vatandaşlarına vize muafiyeti getirmek için çalıştığını söyledi.

Simonnet yaptığı açıklamada, söz konusu taahhüdün Körfez ülkeleriyle Stratejik Ortaklık Ortak Bildirimi'nde açıkça yer aldığını belirtti.

Ayrıca Simonnet, Suudi Arabistan vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine çok girişli vize almasına imkan tanıyacak yeni bir vize sisteminin de yakında kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

Suudi Arabistan'a Övgüler

Bu vize muafiyetinin AB ve Suudi Arabistan arasındaki eğitim, iş ve turizm gibi sektörleri olumlu etkileyeceğini belirten Simonnet, AB'nin Suudi Arabistan'ın en büyük ikinci ticari ortağı olduğunu söyledi. 

Suudi Arabistan'ın bir enerji ihracatçısından daha fazlası olduğunu söyleyen Simonnet, AB için ticaret ve yatırım açısından stratejik bir ortak ve bölgenin hayati önemde bir ülkesi olduğunu savundu.

Türkiye'ye de Aynı Söz Verilmiş Ama Tutulmamıştı

Avrupa Birliği, Suriyeli göçmenleri Avrupa'ya göndermemesi ve geri alması karşılığında Türkiye'ye taahhüt ettiği vize serbestisini asla vermemişti.

avrupa birliği suudi arabistan bahreyn umman vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı